Sociální sítě
Nahoru

S Moët & Chandon si bude možné na letošním ročníku MFF Karlovy Vary připít na dobrou věc

Oficiální šampaňské Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, Moët & Chandon, již tradičně přináší do festivalového života rituál hollywoodských hvězd, oblíbenou filantropickou iniciativu „Toast for a Cause“, tedy „Přípitek na dobrou věc“. Tato iniciativa Moët & Chandon, ztělesňující velkorysost šampaňského domu, poskytuje nejen hvězdám karlovarského festivalu platformu, aby mohly přispět na vybranou charitativní organizaci. Letos se Moët & Chandon spojil s Nadací Jakuba Voráčka, neziskovou organizací zaměřenou na podporu osob s roztroušenou sklerózou mozkomíšní. Tento rituál je spojen s filmovým světem a je znám například z udílení Zlatých glóbů v Los Angeles.

Nadace Jakuba Voráčka, založená v roce 2015 jedním z nejznámějších českých hokejistů Jakubem Voráčkem a jeho sestrou Petrou Klausovou, se zaměřuje na zlepšení kvality života pacientů s roztroušenou sklerózou. Petra Klausová, žijící s touto diagnózou, vede nadaci a osobně se přesvědčila o výzvách, kterým pacienti

s roztroušenou sklerózou v České republice čelí.

Moët & Chandon, jako oficiální šampaňské MFF Karlovy Vary, přispívá prostřednictvím filantropické iniciativy k podpoře důležitých charitativních projektů. Za každou osobnost, která se zúčastní rituálu a připije na zdraví a slávu festivalu, věnuje Moët & Chandon finanční příspěvek Nadaci Jakuba Voráčka.

Návštěvníci festivalu a filmoví fanoušci mají jedinečnou příležitost podpořit tuto iniciativu tím, že si během festivalového týdne vychutnají šampaňské Moët Impérial v krásném prostředí Moët Champagne Lounge na terase hotelu Thermal. Každé zakoupení elegantní lahvičky Moët Mini (20 cl) přinese Nadaci Jakuba Voráčka finanční příspěvek, který symbolicky odpovídá počtu ročníků MFF Karlovy Vary, tedy 58 Kč.

V Moët Champagne Lounge, otevřeném pro veřejnost během filmového festivalu od 14:00 do 02:00, si hosté mohou vychutnat pestrý výběr originálních koktejlů a šampaňských Moët & Chandon. Od tradičního Moët Impérial Brut, přes Rosé Impérial a Grand Vintage, až po Ice Impérial – revoluční šampaňské na ledu, ideální pro osvěžení v letních večerech. Po filmovém zážitku hosté také ocení možnost pochutnat si zde i na drobných pokrmech. Moët Champagne Lounge, kde se snoubí elegance s uvolněným prostředím, nabízí ideální kulisu pro nezapomenutelné chvíle s šampaňským, oblíbeným po celém světě od roku 1743. Tento jedinečný prostor tvoří dokonalou symbiózu sofistikovaného designu a příjemné atmosféry a činí ho tak nepostradatelným pro milovníky šumivých momentů a elegance.

Nadace Jakuba Voráčka se intenzivně věnuje poskytování přímé podpory jednotlivým pacientůma financování projektů, které mají za cíl zlepšit léčbu a péči o osoby s roztroušenou sklerózou. Nadace se věnuje nejen poskytování finančních prostředků jednotlivcům a rodinám ovlivněným touto nemocí, ale také podpoře výzkumu a vzdělávání v této oblasti. Mezi klíčové aktivity patří dlouhodobé zápůjčky neurostimulátorů, které pomáhají zlepšovat mobilitu pacientů, a financování lůžkové péče ve specializovaných rehabilitačních centrech. Nadace také spolufinancuje psychoterapeutické sezení pro pacienty a jejich rodiny, což je klíčové pro psychickou pohodu v procesu léčby. Kromě toho Nadace pořádá a podporuje různé charitativní akce a eventy, které mají za cíl zvýšit povědomí o nemoci a získat prostředky pro další pomoc.

Petra Klausová, zakladatelka a ředitelka Nadace Jakuba Voráčka, dodává: „Naše nadace si klade za cíl pomáhat především jednotlivcům v jejich každodenním boji s roztroušenou sklerózou mozkomíšní, chceme také šířit povědomí o této nemoci a potřebě podpory ze strany celé společnosti. Spolupráce s Moët & Chandon

a Mezinárodním filmovým festivalem v Karlových Varech je pro nás neocenitelná, protože nám umožňuje oslovit širokou veřejnost a získat podporu pro naše projekty. S Kubou jsme se rozhodli, že výtěžek z této spolupráce poputuje především na podpora lůžkové péče pro naše klienty, protože aktuálně je v celé ČR jen jedno takové zařízení. Pilotní projekt je v Třebíči a další přípravy máme v Třeboni. Jsme vděční za každou příležitost rozšířit naše poslání a pomoci tak ještě více lidem žijícím s RS.”

Projekty Nadace Jakuba Voráčka, jako jsou „Hokejky pro Kluka Puka“, charitativní fotbalové a hokejové turnaje, a „Golf pro Kluka Puka“, od loňska i „Tenis pro Kluka Puka“, ilustrují jedinečný způsob, jakým nadace spojuje sport, komunitu a filantropii. Tyto akce, společně s prodejem nadačních předmětů na všech těchto akcích, ale i v nadačním e-shopu, přispívají k získávání důležitých finančních prostředků pro podporu lidí postižených roztroušenou sklerózou. Jakub Voráček se sám aktivně podílí na činnosti nadace, přičemž jeho osobní příběh a oddanost věci dodávají misi nadace na váze a autenticitě.

Více z rubriky Nadace a pomoc

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.