Sociální sítě
Nahoru

Festivalové Vary s hodinářskou společností Carollinum

Západočeské lázeňské město se od pátku 28. června do soboty 6. července 2024 opět po roce změní v místo konání prestižního filmového festivalu s téměř osmdesátiletou tradicí a přivítá tak 58. ročník MFF Karlovy Vary.

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary je největší filmový festival v České republice a nejprestižnější filmový festival ve střední a východní Evropě. Je zařazen do kategorie A (tj. nespecializovaný festival se soutěží celovečerních hraných filmů) spolu s festivaly v Cannes, Berlíně, Benátkách, Locarnu, San Sebastianu, Montrealu, Šanghaji nebo Tokiu. Mezi filmaři, buyery, distributory, sales agenty a novináři je považován za nejdůležitější událost ve střední a východní Evropě vůbec.

Letos poprvé podpoří chod festivalu také Carollinum, ryze česká společnost, přední prodejce hodinek významných světových manufaktur a značek, jako jsou Rolex, Patek Philippe, Cartier, Breitling, Jaeger-LeCoultre a dalších, na lokálním trhu.

„Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary je svátkem české i světové kinematografie. Jsme hrdí na to, že se můžeme stát podporovateli tak významné události, která rezonuje napříč Evropou. My v Carollinu podporujeme osobnosti a projekty, jejichž věhlas překonává hranice naší země. Takové, kterých bychom si měli vážit a být na ně adekvátně hrdí. Národní hrdost mnoha lidem chybí, myslet na své kořeny a na to dobré, co v naší zemi vzniká, je naše poselství hlavně mladé generaci,“ přibližuje jeden z hlavních důvodů spolupráce s MFF KV majitelka společnosti Carollinum Tamara Kotvalová.

„Podobně jako významné značky v našem oboru jsme se rozhodli podpořit kulturu a film. Rolex je partnerem Cen Akademie (Oscar), ikonická francouzská značka hodinek a šperků Cartier podporuje filmový festival v Benátkách, manufaktura Jaeger-LeCoultre je partnerem festivalu v Šanghaji. Všechna tato velká hodinářská jména zastupujeme na našem českém trhu,“ doplňuje Tamara Kotvalová.

Festival představí každoročně na 200 filmů z celého světa a pravidelně se na něm objevují slavní a významní filmoví tvůrci. MFF Karlovy Vary je určen laické i odborné veřejnosti a v rámci doprovodného programu se jeho návštěvníci můžou těšit na koncerty, výstavy a kulturní akce spojené s festivalem.

Více z rubriky Výstavy a Premiéry

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.