Sociální sítě
Nahoru

Racing chronografy Junghans 1972 Chronoscope Sports nejen pro sběratele veteránů

Junghans demonstruje svého sportovního ducha, který hodinkám ze Schrambergu očividně nechybí, jak je vidět z jejich dlouhodobého partnerství s mistrovstvím světa v klasickém lyžování a několika úspěšnými vrcholovými sportovci. Sportovní časomíra má u společnosti Junghans dlouhou tradici: začala ve dvacátých letech minulého století s prvními ručními stopkami a pokračovala s většími sportovními událostmi dvacátého století.

Během této éry si společnost Junghans udržovala samostasekutné oddělení pro vývoj technologií na měření sportu, které pak byly využívány během velkých sportovních událostí. Společnost se sídlem ve Schrambergu byla oficiální časomírou automobilových závodů, mistrovství světa v lyžování, veslování a atletických závodů. Vrcholem byl bezpochyby rok 1972, který nyní propůjčil své jméno sportovní řadě hodinek.

Nové chronografy 1972 Chronoscope Sports Edition 2024 míří na startovní čáru ve třech barevných provedeních: červená, stříbrnošedá a tmavě zelená edice, které jsou limitovány na 200 kusů od každé varianty. Číselníky mají sportovní vzhled, kterému dominuje dvojice pruhů a závodní číslo 6. Zajímavým kontrastem ke sportovně modernímu vzhledu hodinek je historické logo, které se nachází i na zadním dýnku. Kožené řemínky v odpovídajících barvách jsou vyrobené ve stylu tradičních řidičských rukavic.

Hodinky 1972 Chronoscope Sports Edition 2024 pohání quartzový strojek J645.83, který nabízí chronograf schopný měřit časové úseky s přesností na jednu pětinu sekundy a zobrazení data mezi 4. a 5. hodinou. Výbornou čitelnost ve dne i v noci zajišťují ručky a minutové okruží natřené ekologickou bílou luminiscenční vrstvou, která příjemně kontrastuje s tmavými barvami číselníků. Díky tomu jsou 1972 Chronoscope Sports Edition 2024 perfektním doplňkem pro fanoušky sportu.

Více z rubriky Chronografy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.