Sociální sítě
Nahoru

Vydejte se v létě na nezapomenutelné cyklistické dobrodružství do Livigna

S příchodem léta vítá Livigno, pulzující horský ráj zasazený do majestátních italských Alp, cestovatele na nezapomenutelné cyklistické zážitky. Livigno, proslulé svou nedotčenou krajinou, adrenalinovými aktivitami a lahodnou místní kuchyní, zve nadšence z České republiky i odjinud, aby se ponořili do nezapomenutelných cyklistických dobrodružství.

Zapište si do kalendářů slavnostní otevření předních bikových parků v Livignu: Mottolino Bike Park 15. června a Carosello 3000 s horským areálem SITAS 22. a 28. června. Tyto parky slibují poutavé dobrodružství pro bikery všech věkových kategorií a úrovní dovedností.

Přes 3 200 kilometrů cyklostezek

Jádrem letního kouzla Livigna je rozsáhlá síť cyklistických stezek, pečlivě upravených tak, aby vyhovovaly jezdcům všech schopností. Ty měří přes 3 200 kilometrů, jsou přesně zmapovány pomocí GPS a nabízejí vzrušující cesty podmanivým terénem Livigna.

Livigno je také skvělým výchozím bodem pro mnoho vzrušujících silničních cyklistických výletů, které cyklistům otevírají možnost zdolat některé z nejznámějších alpských průsmyků. Z tohoto malebného městečka se mohou jezdci vydat na dobrodružné cesty za zdoláním legendárních stoupání, jako jsou Bernina, Stelvio, Maloja, Forcola, Foscagno a Umbrail. Navíc Livigno poskytuje přístup do Mottolina, královny etapy letošního ročníku Giro d’Italia, a slibuje tak nezapomenutelný zážitek pro milovníky cyklistiky. Ať už toužíte po náročném dobrodružství, nebo klidné projížďce dechberoucí krajinou, Livigno má co nabídnout.

Nepřeberné možnosti cyklistiky

Pro ty, kteří hledají vedení a odborné znalosti, je tato destinace synonymem excelence a nabízí asistenci zkušených instruktorů, kteří pomáhají zdokonalovat dovednosti cyklistů. Vybrat si můžete z nepřeberného množství cyklistických disciplín, včetně:

● MTB: Prozkoumejte drsný terén a zdolávejte náročné stezky přizpůsobené různým úrovním dovedností.

● Enduro: Ponořte se do přírodního a technického zážitku z jízdy a projíždějte různorodou krajinou a překážkami.

● Cross-country: Vydejte se na malebné cesty lesy, údolími a loukami a zažijte vzrušení z jízdy na terénním kole.

● Flow-country: Vychutnejte si hladké a plynulé stezky ideální pro začátečníky a rodiny, které nabízejí dokonalou kombinaci vzrušení a přístupnosti.

● Downhill: Sjíždějte vzrušující svahy a zdolávejte adrenalinové výzvy určené pro milovníky vzrušení i zkušené jezdce.

● Elektronická kola: Vyzkoušejte snadnost a dostupnost elektrokol s podporou šlapání, která otevírají svět možností pro jezdce všech věkových kategorií.

Pro začátečníky i profesionály

Pro milovníky adrenalinu, kteří touží po další dávce vzrušení, je tu Bike Park Mottolino s řadou strhujících tras a prvků. Mottolino se pyšní titulem prvního a nejlepšího bikeparku v Lombardii a nabízí 14 tratí pro jezdce různých schopností. Tyto tratě jsou rozděleny do tří stupňů obtížnosti – modré tratě pro začátečníky, červené tratě pro pokročilejší, a černé tratě pro ty nejodvážnější. Ať už jste začátečník toužící po klidné jízdě, nebo zkušený profesionál hledající adrenalinové sjezdy, park slibuje nezapomenutelný zážitek pro všechny.

Kromě bikeparku Mottolino zahrnuje cyklistická oblast Livigna také horský park Carosello 3000 a horskou oblast Sitas, které jsou navrženy tak, aby uspokojily rozmanité potřeby bikerů. Carosello 3000 nabízí 50 kilometrů tras od malebných flow trailů vhodných pro začátečníky až po náročné enduro trasy určené pro zkušené jezdce, kteří hledají techničtější zážitky z jízdy. Ikonické stezky jako Roller Coaster a H-Dream (Hutr) nabízejí jezdcům jedinečné výhledy a adrenalinové rychlosti, zatímco stezka Coast-to-Coast a Blueberry Line poskytují příjemné, technicky náročné jízdy pro bikery všech úrovní.

Tutti Frutti Epic Mtb Tour, která začíná u lanovky Carosello 3000 a končí u lanovky Livigno Centro, je „epická“ 50 km dlouhá trasa, která kombinuje část nové mtb stezky Carosello 3000 s některými historickými stezkami Livigna, ideální pro milovníky all mountain, cross-country a endura.

Přístup do cyklistického ráje v Livignu je snadný díky Livigno Bike Pass, který umožňuje MTBikerům neomezený přístup k lanovkám v oblastech Mottolino, Carosello a Sitas. Ať už prozkoumáváte drsný terén Carosella nebo zdoláváte technické výzvy v Sitas, Livigno Bike Pass vám zajistí nepřetržitý tok dobrodružství a vzrušení.

V letní sezóně se navíc Livigno – lidově nazývané Malý Tibet – stává oblíbeným cílem profesionálních týmů, které vyhledávají vysokohorský trénink.

Letní ráj v horském údolí Livigno

Pro cyklisty, kteří hledají klidnou jízdu uprostřed přírody, nabízí malebnou cyklostezku dlouhou přibližně 17 kilometrů podél údolí. Tato trasa je protkána piknikovými místy, dětským hřištěm a areálem pro psy, a poskytuje tak ideální útočiště pro rodinyi i milovníky přírody.

Pro ty, kteří chtějí prozkoumat okolí Livigna s minimální námahou, je ideálním řešením jízda na elektrokole. Elektrokola s podporou šlapání zpřístupňují jízdu na kole jezdcům všech věkových kategorií a úrovní zdatnosti a otevírají vzrušující možnosti na stezkách, jako jsou Larix Park, Val Federia a jezero Cancano.

Livigno se může pochlubit pestrou nabídkou cyklistických tras, které vyhovují preferencím a úrovni dovedností každého dobrodruha. Rodiny s malými dětmi se mohou těšit na mírné stezky určené pro klidnou jízdu, zatímco pro zkušené bikery, kteří hledají výzvu, jsou připraveny vzrušující trasy vedoucí členitým terénem, které přinášejí vzrušení pro srdce a dechberoucí výhledy. Livigno navíc nabízí jedinečnou příležitost pro cyklistické kempy, kde mohou nadšenci absolvovat vysokohorský trénink a zdokonalovat své dovednosti uprostřed úchvatné alpské krajiny,“ uvedl Giulio Molinari, trojnásobný mistr Evropy v triatlonu, který v Livignu organizuje triatlonové kempy.

Až do Livigna přijde léto, využijte příležitosti a vydejte se na cyklistické dobrodružství, kterému se nic nevyrovná. Ať už budete prozkoumávat malebné stezky, zdolávat adrenalinové sjezdy, nebo se projíždět údolím na elektrokole, Livigno slibuje zážitky, které vám vyrazí dech, a to v mnoha ohledech.

Více z rubriky Hory

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.