Sociální sítě
Nahoru

Oslava tradic vojenského hodinářství na počest 35 let společnosti Luminox

Společnost Luminox představila v květnu a červnu letošního roku hned troje hodinky – a to ke svému 35. výročí a uctí tak spojení značky s jednotkami Navy SEALs a její odkaz na poskytování vysoce kvalitního vojenského vybavení. Luminox se tak ohlíží k historii, která formovala cestu značky, a ke svým kolekcím hodinek, které stále rezonují u elitních jednotek a námořních komand po celém světě. Každé hodinky jsou evolucí předchozích modelů hodinek, které reprezentují 3 teritoria, v nichž Navy SEALs působí: SEA, AIR a LAND (tedy MOŘE, VZDUCH a ZEMĚ).

Luminox Navy SEAL Original 3001.H

Cesta začíná na moři, kde Luminox a Navy SEALs poprvé uzavřely své spojenectví. Hodinky Navy SEAL Original 3001.H (heritage) byly uvedeny na trh 15. května a čerpají z historie s přepracovanou poctou úplně prvnímu modelu Navy SEAL. Červeně zbarvená číslice „30“ na lunetě značí tři desetiletí od vydání hodinek Luminox Original Navy SEAL 3000 v roce 1994. Sekundová ručka, ozdobená výrazným červeným hrotem šipky, tančí pod safírovém sklíčku nad číselníkem pro lepší čitelnost. Zlepšená verze švýcarského quartzového strojku ETA a luneta z nerezové oceli ztělesňují neutuchající snahu značky o vysoce výkonné a robustní hodinky.

Luminox Navy SEAL Original 3001.H

28. května byl představen čestný pilotní model F-117 Nighthawk x Skunk Works 6442.H. Kolekce AIR jsou inspirované piloty, kteří létali na stíhačkách stealth a které společnost Luminox oslovila před téměř 25 lety, spojují ikonický design s inovacemi společnosti Skunk Works.

Luminox F-117 Nighthawk x Skunk Works 6442.H

Logo Skunk Works na číselníku je přes den sotva viditelné, ale v noci se na 6. hodině pozoruhodně rozsvítí barvou Super-LumiNova, aby vzdalo hold zásadní roli této přísně tajné jednotky v pokročilých technologických řešeních a inovacích v americkém letectví. Na zadní straně pouzdra jsou vyryta loga Skunk Works a Lockheed Martin. Díky obráceným číslicím na lunetě a číselníku lze čas odečítat ve dvou různých časových pásmech a jsou tak vhodným společníkem nejen pro piloty letectva, ale i pro každodenní dobrodruhy hledající nevšední zážitky.

Luminox F-117 Nighthawk x Skunk Works 6442.H

Oslavy vyvrcholily dnes na pevnině, tedy 11. června, kdy byl uveden model RECON Point Man 8825.H. Tyto sofistikované hodinky z kolekce LAND jsou poctou těm, kdo stojí v čele průzkumných jednotek. Slouží jako jednoduchý a účinný navigační nástroj pro vojenský personál a dobrodružné průzkumníky, kteří se chtějí orientovat v různém terénu. Díky světovým stranám na vnitřní lunetě, tachymetru pro měření rychlosti chůze a značkám KM a MI na číselníku umožňují hodinky Point Man vést průzkumníky s přesností a jistotou.

Luminox RECON Point Man 8825.H

Společnost Luminox oslavuje svou bohatou historii a každé hodinky se stávají kapitolou v odkazu postaveném na přesnosti, inovacích a trvalém partnerství s elitními světovými jednotkami. Kde se duch Navy SEALs setkává se společností Luminox, kde se čas setkává s výjimečným řemeslným zpracováním.

Luminox RECON Point Man 8825.H

V neposlední řadě jsou všechny hodinky vybaveny proslulou technologií Luminox Light Technology, která umožňuje, aby byl čas vždy viditelný bez ohledu na podmínky i tmu noci. To byl hlavní důvod, proč si Nick North, asistent důstojníka jednotky pro výzkum, vývoj, testování a vyhodnocování (RDT&E) u Navy SEALs, vybral Luminox jako nejspolehlivější hodinky pro speciální operace jednotky. Spolupráce mezi společností Luminox a jednotkami Navy SEALs je i nadále silným partnerstvím.

Více z rubriky Pánské hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.