Sociální sítě
Nahoru

Fiesta Gin z Garage22 se zařadil mezi nejlepší na světě

Pražská palírna Garage22 funguje teprve čtvrtým rokem, přesto se na nápojovou scénu už stihla zapsat výrazným písmem. A to nejen na tu českou. Letošní novinka z produkce holešovické destilerie je již několikátou, která získala ocenění na prestižní mezinárodní soutěži International Wine & Spirit Competition (IWSC). Mexikem inspirovaný Fiesta Gin, svěží kombinace kafrové limety, koriandru a papriček jalapeños, porotě učaroval a získal 98 bodů ze stobodového maxima. Podobný úspěch zaznamenalo pouze pět dalších ginů z více než tisícovky přihlášených.

Soutěž International Wine & Spirits Competition (IWSC) se koná již od roku 1969. Vzorky svých nejlepších vín a destilátů do soutěže zasílají sami výrobci a účast je každoročně velmi vysoká. Jedná se o tisíce produktů napříč všemi kategoriemi z více než 90 zemí světa. Největší konkurence je pak v kategorii ginů, kde pořadatelé letos zaznamenali okolo 1000 přihlášených. Mezi nimi i Fiesta Gin z pražské palírny Garage22.

„Každý vzorek je pečlivě posuzován několika odborníky, přičemž se používá anonymní slepý test. Aby nápoj získal nejvyšší ocenění, tedy zlatou medaili, musí od poroty dostat 95–100 bodů, respektive 99, jelikož maximum se považuje za nedosažitelný ideál. Pokud nápoj obdrží takovéto skóre, posoudí jej ještě člen nezávislé hodnotící komise, aby výsledek stvrdil,“ popisuje přísný proces hodnocení jeden ze spolumajitelů Garage22 Martin Přibík.

Není to ostatně poprvé, co se Garage22 této soutěže účastnila. Hned v prvních letech své existence palírna přihlásila svůj Habañero Gin, za který získala první zlato (95 bodů). Rok poté slavila úspěch se svým London Dry Ginem, který obdržel 96 bodů. Zatím nejvyšší skóre pak dostal letošní Fiesta Gin, a to 98 bodů. Stejně nebo více bodů v kategorii ginů získalo pouze dalších pět produktů.

Svěží destilát vyniká svou intenzitou a pikantností. Chuť je hluboká a komplexní, s přirozeně zakomponovanými rostlinnými složkami a příjemnou pálivostí, jež nabývá na intenzitě. Výjimečně dobře sestavená receptura s aromatickým závěrem,“ zhodnotila porota IWSC, a zařadila tak Fiesta Gin i Garage mezi světovou ginovou špičku.

Fiesta Gin je svěží destilát s tóny čerstvé kafrové limety a koriandru a příjemnou štiplavostí zelených papriček jalapeño. Inspirace Mexikem se nejlépe projeví v ginových twistech na koktejly Margarita a Paloma (gin a grepová soda), skvěle funguje i v klasice Gin & Tonic.

Více z rubriky Domácí bar

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz