Sociální sítě
Nahoru

SIN Studio Gallery, nová galerie na Jungmannově náměstí v Praze, přivítala první návštěvníky

SIN Studio Gallery, známá svou jedinečnou sklářskou technologií Vitrum Vivum, přivítala návštěvníky ve své nově otevřené galerii na Jungmannově náměstí. Tato nová pobočka, která spojuje tradiční sklářské umění s inovacemi, navazuje na úspěšné otevření první galerie ve španělské Marbelle a slibuje další rozvoj uměleckých spoluprací s českými i zahraničními umělci a architekty.

SIN Studio Gallery se odvážně pouští za hranice tradičního sklářského umění a spolupracuje s umělci z celého světa. Díky revoluční technologii Vitrum Vivum, vyvinuté sklářským mistrem Jiřím Šínem, galerie umožňuje zhmotnit jakoukoliv uměleckou vizi, vytvářejíc opravdové umělecké solitéry. Tato technologie zahrnující výrobu skleněných objektů s perfektním řemeslným zpracováním, reflektuje osobité názory a myšlenky každého zúčastněného umělce.

V přízemí galerie jsou nyní k vidění ukázky spoluprací s významnými umělci, jako jsou Rony Plesl, Milan Knížák, Richard Štipl, Jan Kovářík, Ondrash & Kašpárek a Krištof Kintera. Dále se zde chystají výstavy děl Arika Levyho a malířky Laury Limbourg, kteří pro SIN také navrhli limitované edice užitých objektů. V prvním patře galerie, které je aktuálně ve fázi rekonstrukce, se brzy představí multifunkční prostor pro umělecké projekty a multifunkční využití sklářské technologie Vitrum Vivum v architektuře. Kromě toho se v galerii chystá speciální výstava věnovaná Milanovi Knížákovi, kde budou prezentovány jeho skleněné avantgardní návrhy z roku 1983. Vznikne například jídelní stůl nebo lampa ve tvaru kytice.

Galerie se nachází v nově zrekonstruované budově, kde silně rezonuje duch místa. Interiér, který navrhl ateliér Mar.s Architects ve spolupráci s designérem Jiřím Krejčiříkem, odráží minimalistický design s nerezovými prvky, jež umožňují skleněným objektům plně vyniknout. Jiří Krejčiřík popisuje pečlivě promyšlený design, který odpovídá filosofii galerie a zároveň respektuje historický charakter budovy: „Tvořit interiér občas znamená upozadit autorství a místo něj se pustit do objevování prostoru, který se schovává pod nánosy minulosti. Náš návrh prostoru Sin Gallery v kontextu dostupných prostředků spočívá především v očištění prostoru od rekonstrukcí z devadesátek, kterými byl bývalý noční klub zdeformovaný. V první fázi jsme odstranili podhledy a vestavby z celého přízemí, čímž jsme odhalili původní historické klenby. Pro galerijní účely jsem navrhl variabilní nerezové výstavní podstavce v několika velikostech, které budou pojítkem galerie i na hostujících výstavách v partnerských institucích. Nyní nás čeká horní patro, které bude víc multifunkčním prostorem — a to nám skýtá příležitost k výraznějšímu autorskému pojetí.“

Vizuální identitu SIN Studio Gallery vytvořilo renomované Studio Najbrt, inspirované samotnou podstatou technologie Vitrum Vivum a její nekonečnou tvarovatelností. Tato identita tak odráží dynamiku a inovativního ducha značky.

Otevření pražské pobočky potvrzuje cíl SIN Studio Gallery rozšířit svůj dosah a překonat tradiční hranice sklářského umění prostřednictvím spolupráce s předními umělci, včetně těch, kteří se sklem nezabývali jako svým hlavním médiem.

Galerie SIN Studio Gallery je otevřena od pondělí do pátku od 10 do 18 hodin. Všichni zájemci jsou srdečně vítáni prozkoumat fascinující alchymii skla a dozvědět se něco více o jeho možnostech a využití v interiérech i exteriérech.

Více z rubriky Umění

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz