Sociální sítě
Nahoru

Dopřejte si portské Graham’s, skvělé pro letní drinky

Léto je tady a oblíbené portské víno Graham’s vám může dělat skvělého parťáka pro horké dny. Perfektně se totiž hodí na osvěžující drinky, ale vychutnat si ho můžete i jen tak, třeba při večerním posezení s přáteli. Ochutnejte červenou nebo bílou blendovou edici a pozvěte léto do své sklenky.

Portská vína jsou oblíbená po celém světě, ale možná vás nenapadnou jako typické tekuté potěšení během horkých letních dnů. Blendy od značky Graham’s jsou však pro letní popíjení a kombinování v drincích jako stvořené! Tato značka se může pochlubit již více než dvousetletou tradicí a její portská patří mezi nejuznávanější vína svého druhu. Vychutnejte si blendové speciály Grahamʼs, které potěší každého milovníka tohoto silného vína. Vyzkoušíte červenou verzi, bílou, nebo obě?

Graham’s Blend No. 5 White Meio Seco Port nese symbolickou číslici aktuální generace rodinného vinařství. Je to svěží víno, jež okouzlí i ty, kteří jsou dosud portským nepolíbeni. K jeho výrobě byly použity dvě odrůdy portugalských hroznů typické pro svou svěžest. Po dozrání je důraz kladen na ruční sběr, aby se hroznům dostalo náležité péče. Následně probíhá fermentace za studena, díky čemuž se může plně rozvinout ovocná i květinová charakteristika tohoto portského. Číslo 5 v názvu opravdu není náhodné, má totiž kromě rodinného označení ještě jeden význam: s pouhými pěti ingrediencemi si můžete vychutnat naprosto geniální letní drink. Stačí vám smíchat Graham’s Blend No. 5 White Meio Seco Port a prémiový tonik a přidat led, citron a mátu.

Graham’s Blend No. 12 Ruby Port je červeným reprezentantem blendových speciálů ikonické značky portských vín. I u tohoto vína je číslo v názvu zvoleno symbolicky: představuje nejvhodnější hodinu pro sběr hroznů (tou je půlnoc), aby si zachovaly svoji čerstvost a plnou chuť. Použité hrozny pocházejí z vinice položené ve vyšší nadmořské výšce, kde je chladněji, díky čemuž si réva lépe zachovává svěžest. To v kombinaci s pečlivým půlnočním sběrem zaručuje příjemnou letní lehkost a aroma výsledného portského vína. Graham’s Blend No. 12 je moderní variací klasického Ruby Red. Pokud se rozhodnete vyzkoušet tuto novinku, zkuste vsadit na jednoduchost a jen ji smíchejte se suchým šumivým vínem a dozdobte jahodou a plátkem pomeranče.

Více z rubriky Domácí bar

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.