Sociální sítě
Nahoru

Elegantní Runabout pro milovníky jachtingu

Kolekce Classics Runabout je ideální pro italské pláže i styl dolce vita. Její dvě nejnovější limitované edice, které vznikly ve spojení se společností Riva, zůstávají věrné stylu, který je pro kolekci charakteristický od jejího uvedení na trh v roce 2013: přirozený, uvolněný a elegantní šik. Poprvé se nyní v kolekci objevuje kousek v zářivé, moderní elektrické modři, která je stejně odvážná jako vlnobití a osvěžující jako výlet na moře.

Kromě číselníku, ruček a indexů se zbrusu nová barva vztahuje i na prošívání řemínku z telecí kůže. Nové verze se dodávají ve formátech 42 a 36 milimetrů, přičemž z každé z nich bylo vyrobeno pouze 1 888 kusů.

Příběh začíná před více než pětatřiceti lety, v roce 1988, kdy v Ženevě, vlasti švýcarského hodinářství, poprvé spatřila světlo světa nová, zcela nezávislá a rodinná značka Frederique Constant. Ve stejné době, o několik set kilometrů jižněji na italském pobřeží, byla založena společnost Riva Historical Society (RHS), jejímž cílem je zachovat jednu z nejslavnějších ikon pobřeží: legendární motorový člun Riva, jehož rané modely, ručně vyráběné s použitím dřeva, ztělesňují uvolněný italský způsob života 20. až 60. let 20. století. V roce 2013 značka a nezisková organizace navázaly spolupráci – a zrodilo se partnerství.

Společnost Frederique Constant proto přibližně každé dva roky vyrábí ve spolupráci s RHS limitovanou edici hodinek, která vzdává hold těmto legendárním plavidlům a podporuje snahu o jejich zachování. Po edicích se sportovním chronografem v letech 2020 a 2021 se v roce 2022 limitovanou edicí staly tradiční tříručkové hodinky.

V letošním roce kombinují hodinky Classics Runabout Automatic to nejlepší z obou světů ve verzi se třemi ručkami, datem a mimořádně odvážným a sportovním číselníkem. Nyní jede model Classics Runabout Automatic na plné obrátky.

Tato edice se skutečně vydává nečekaným směrem, který připomíná rychlé výletní lodě typu „runabout“. Hodinky připomínají osvěžující mořský vzduch, rychlost, otevřené moře a improvizované jízdy po vodě – a zároveň zachovávají klasický styl, který je tak typický pro kvalitní zpracování Swiss Made.

Jejich sportovní osobnost ztělesňuje číselník, který se nepodobá žádnému jinému v kolekci, provedený v elektrické modři na půl cesty mezi tyrkysovou a námořnickou modří, v odstínu stejně zábavném jako rychlý člun, který se v závislosti na světle mění z hlubokého, tmavého odstínu na oslnivě jasnou středomořskou modř.

Tento kontrast je ještě zvýrazněn četnými ozdobami na číselníku, z nichž každá svým způsobem odráží světlo.

Charakteristická gilošovaná povrchová úprava Clou de Paris zachycuje světlo v prohlubních pyramidového motivu a poté jej odráží do tisíce směrů od středu číselníku, který je obklopen saténově leštěnou povrchovou úpravou vnitřní lunety, jenž se rozšiřuje směrem ven a vyzařuje měkké a jemné světlo jakoby směrem k okraji nekonečna. Hodinové indexy se střídají se sudými číslicemi, které jsou poprvé i s ručkami opatřeny luminiscenční vrstvou v barvě, která ladí s odstínem číselníku. Závěrečnou tečku dodává bezchybný zrcadlový lesk ocelového pouzdra, které je vodotěsné do 50 metrů a je k dispozici v průměru 42 nebo 36 milimetrů.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.