Sociální sítě
Nahoru

Tiffany Céleste: Dechberoucí kolekce vysokého šperkařství inspirovaná tajemstvím vesmíru

Značka Tiffany & Co. představuje novou kolekci Blue Book 2024: Tiffany Céleste – každoročně očekávanou nejexkluzivnější kolekci skvostů vysokého šperkařství stvořených z nejvzácnějších pokladů přírody.

Letošní „Modrá kniha“ působí až nadpozemským dojmem a oslavuje bezmeznou fantazii legendárního návrháře Jeana Schlumbergera a jeho fascinaci záhadami vesmíru. Jedná se o druhou kolekci Blue Book, kterou navrhla Nathalie Verdeille, umělecká ředitelka značky Tiffany pro šperky a high jewelry. Kolekce Tiffany Céleste adaptuje a přetváří ikonické interpretace Slunce, Měsíce a hvězd, vzdálených galaxií i fantasy světů od Jeana Schlumbergera.

Kolekce Tiffany Blue Book vypráví jedinečný příběh podtrhující naše legendární dovednosti při zpracování těch nejvýjimečnějších diamantů a drahých kamenů. Každý šperk v této kolekci je ztělesněním nádhery designů a odkazu Jeana Schlumbergera v interpretaci Nathalie Verdeille,“ uvedl Anthony Ledru, prezident a generální ředitel Tiffany & Co.

Kolekce bude v roce 2024 odhalena ve třech etapách, první část byla představena na jaře, nyní je uvedena letní část a poslední bude odhalena na podzim. Jarní kolekce s designy zobrazujícími ikonické interpretace vesmíru podle Jeana Schlumbergera, byla rozdělena do šesti různých kapitol: Wings, Arrow, Constellation, Iconic Star, Shooting Star, Ray of Light a Apollo (Křídla, Šíp, Souhvězdí, Kultovní hvězda, Paprsek světla, a Apollo). Nyní se představují kapitoly Peacock, Shooting Star a Flames (Páv, Padající hvězda, a Plameny).

Naše inspirace dílem Jeana Schlumbergera začala u kolekce Blue Book 2023: Out of the Blue. Ponořili jsme se s ní do hlubin oceánu, abychom nově interpretovali Schlumbergerovo fantastické vidění vodního světa. U Blue Book 2024: Tiffany Céleste jsme neobjevovali rozsáhlý svět fantazie Jeana Schlumbergera skrz moře, ale zvedli jsme hlavu ke hvězdám,“ říká Nathalie Verdeille, Chief Artistic Officer, Jewelry and High Jewelry, Tiffany & Co. a dodává: „Nová kolekce vzhlíží ke hvězdám i k tomu, co je daleko za nimi. Tiffany Céleste je nekonečně nápaditá a nabízí doslova nadpozemsky krásné skvosty. Staví vedle sebe poutavé tvary a vize a poté je přeměňuje je do úžasných umělěckých výtvorů.

PT18YCU10.17AMDI SHSTARER

Snová, majestátní a imaginativní, taková je kolekce inspirovaná výlučně návrhy Jeana Schlumbergera patřícími do vysokého šperkařství klenotnického domu Tiffany, jehož nadreálné designy přetváří do nádherných nových skvostů. Letní uvedení Blue Book 2024: Tiffany Céleste bude mít premiéru na exkluzivní akci během Haute Couture v Paříži oslavující vysoké šperkařské umění značky Tiffany.

Více z rubriky Sběratelské klenoty

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.