Sociální sítě
Nahoru

Originální vůně a brazilský kámen: Brasileiro U Zelené žáby po rekonstrukci znovu otevřelo

Oblíbený podnik Ambiente se dočkal rekonstrukce. V Brasileiru U Zelené žáby proběhly větší i dílčí změny v interiérovém designu, který pro restauraci navrhla designérka Denisa Strmisková. Co nového tu hosty čeká?

Brasileiro U Zelené žáby je jedním z nejstarších podniků Ambiente. A vysoko stojí i na žebříčku oblíbenosti u hostů – zejména těch stálých! Nejen proto si interiér restaurace říkal o renovaci. Designérka Denisa Strmisková a její tým ubrali dřevěných materiálů, naopak přidali kámen a nerez. Důležitými hráči v prostoru jsou nově také vůně a proměnlivé osvětlení.

Po šesti letech od poslední rekonstrukce jsme pocítili potřebu přinést našim hostům více komfortu. Zaměřili jsme se především na horní část restaurace a na osvětlení, součástí projektu byla i rekonstrukce toalet a klimatizace,“ vysvětluje generální manažer Brasileira U Zelené žáby Radek Macura.

Největší změnou je rozšíření samoobslužného salátového baru v horním patře, který slouží jako nekonečný zdroj předkrmů. Nový bar je vytesaný ze zelenkavého kamene kvarcitu a jeho součástí jsou nerezové nádoby na led, aby naservírované saláty a sushi zůstávaly čerstvé a v chladu.

Součástí horního salátového baru budou nově i teplé předkrmy. „Najdete zde teplou sekci, sushi koutek a dvě větší plochy se studenými předkrmy. Nabídneme také nové sezení v podobě lavic a židlí a kvalitnější je nyní i ozvučení,“ shrnuje generální manažer podniku.

Atmosféru prostoru, kterému vládne brazilská kuchyně, nyní dokresluje osvětlení od light designérů z firmy Etna. Nové osvětlení umožní dotvořit náladu podle denní či večerní doby a naplněnosti podniku.

Dalším detailem, na který se designérka Denisa Strmisková zaměřila, jsou vůně. Kromě omamného aromatu grilovaného masa, které se line z dolní části restaurace, tak hosté ucítí i další vůně spojené s Brazílií.

Oslovili jsme spolupracovníky, abychom s nimi konzultovali výběr vůní, jejich proudění prostorem i správné momenty, kdy by je měl host zaznamenat. Zážitek by měl být komplexní, ale hranice je citlivá. V dolní části podniku se griluje maso a podle toho to tam voní. Vůně se musí míchat rafinovaně, promyšleně,“ zdůrazňuje Denisa Strmisková.

V Brasileiru teď budou hosté sedět na černých masivních, a přitom elegantních židlích od dánské firmy Carl Hansen & Søn. Původní stoly z masivního exotického dřeva absolvovaly drobnou renovaci, čalounění kožených sedaček pak získalo jemnější tón zelené. Krémově zelená barva propojuje nábytek napříč restaurací a podobně laděný je i zmíněný salátový bar.

Více z rubriky Restaurace

  • Unikátní Babiččina zahrada

    Nejkrásnější restaurační zahrada v České republice má své jméno a je jím Babiččina zahrada. Toto stavení v Průhonicích u Prahy překonalo...

    Marek Zelený6.8.2024
  • Nechte se inspirovat letním menu restaurace Le Grill

    Stylová zahradní restaurace Le Grill nabízí od poloviny července letní menu, jehož hlavními ingrediencemi jsou rajčata, česnek, fenykl, melouny, mrkev, cuketa,...

    Marek Zelený25.7.2024
  • Hotel The Mozart Prague a MeatEater spojují své síly

    Hotel The Mozart Prague s potěšením oznamuje exkluzivní propojení s MeatEater a otevření nové fine dining restaurace zaměřené na maso a...

    Jan Pešek18.7.2024
  • Nová posila v restauraci Benjamin – jmenuje se Melanie

    Nejmenší fine dining restaurace Benjamin z pražských Vršovic oslovila i michelinské komisaře. Tato nenápadná restaurace v Norské ulici je v českých...

    Jan Pešek15.7.2024
  • PRU58 myslí i na vegany

    Restaurace PRU58 v pražských Holešovicích představuje nové lunch menu. Podává se vždy ve všední den od 11:00 do 15:00 a příchozí...

    Marek Zelený8.7.2024
  • Vejce Benedikt, které musíte ochutnat

    Restaurant Deer v centru Prahy je vyhlášeným místem s těmi nejlepšími večeřemi, kde každé jídlo vypráví svůj příběh. Kvalitní suroviny od...

    Marek Zelený1.7.2024
  • Ocenění Wine Spectator putuje do pražského Four Seasons

    Restaurace CottoCrudo ve Four Seasons Hotel Prague získala prestižní ocenění Wine Spectator Restaurant Awards 2024, v kategorii Awards of Excellence. Tento...

    Marek Zelený27.6.2024
  • Léto u moře i v Praze

    Restaurace Hliněná bašta sice stojí u rybníka v Průhonicích, ale připadáte si tu jako na břehu moře, zvlášť když vám na...

    Jan Pešek19.6.2024
  • Tajné fígle šéfkuchaře Tritonu

    Umění fermentace dobývá české kuchyně. Tomáš Kohút z pražské restaurace Triton s jeho pomocí připravuje chuťově výrazné omáčky i černou jablečnou...

    Marek Zelený19.6.2024
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.