Oblíbený podnik Ambiente se dočkal rekonstrukce. V Brasileiru U Zelené žáby proběhly větší i dílčí změny v interiérovém designu, který pro restauraci navrhla designérka Denisa Strmisková. Co nového tu hosty čeká?
Brasileiro U Zelené žáby je jedním z nejstarších podniků Ambiente. A vysoko stojí i na žebříčku oblíbenosti u hostů – zejména těch stálých! Nejen proto si interiér restaurace říkal o renovaci. Designérka Denisa Strmisková a její tým ubrali dřevěných materiálů, naopak přidali kámen a nerez. Důležitými hráči v prostoru jsou nově také vůně a proměnlivé osvětlení.
„Po šesti letech od poslední rekonstrukce jsme pocítili potřebu přinést našim hostům více komfortu. Zaměřili jsme se především na horní část restaurace a na osvětlení, součástí projektu byla i rekonstrukce toalet a klimatizace,“ vysvětluje generální manažer Brasileira U Zelené žáby Radek Macura.
Největší změnou je rozšíření samoobslužného salátového baru v horním patře, který slouží jako nekonečný zdroj předkrmů. Nový bar je vytesaný ze zelenkavého kamene kvarcitu a jeho součástí jsou nerezové nádoby na led, aby naservírované saláty a sushi zůstávaly čerstvé a v chladu.
Součástí horního salátového baru budou nově i teplé předkrmy. „Najdete zde teplou sekci, sushi koutek a dvě větší plochy se studenými předkrmy. Nabídneme také nové sezení v podobě lavic a židlí a kvalitnější je nyní i ozvučení,“ shrnuje generální manažer podniku.
Atmosféru prostoru, kterému vládne brazilská kuchyně, nyní dokresluje osvětlení od light designérů z firmy Etna. Nové osvětlení umožní dotvořit náladu podle denní či večerní doby a naplněnosti podniku.
Dalším detailem, na který se designérka Denisa Strmisková zaměřila, jsou vůně. Kromě omamného aromatu grilovaného masa, které se line z dolní části restaurace, tak hosté ucítí i další vůně spojené s Brazílií.
„Oslovili jsme spolupracovníky, abychom s nimi konzultovali výběr vůní, jejich proudění prostorem i správné momenty, kdy by je měl host zaznamenat. Zážitek by měl být komplexní, ale hranice je citlivá. V dolní části podniku se griluje maso a podle toho to tam voní. Vůně se musí míchat rafinovaně, promyšleně,“ zdůrazňuje Denisa Strmisková.
V Brasileiru teď budou hosté sedět na černých masivních, a přitom elegantních židlích od dánské firmy Carl Hansen & Søn. Původní stoly z masivního exotického dřeva absolvovaly drobnou renovaci, čalounění kožených sedaček pak získalo jemnější tón zelené. Krémově zelená barva propojuje nábytek napříč restaurací a podobně laděný je i zmíněný salátový bar.