Sociální sítě
Nahoru

Co je to tanec High Heels. Jak vybrat obuv?

Směr HighHeels se pevně usadil mezi milovníky energických tanců. Kombinuje mix různých stylů – od Go-Go po Jazz Funk, takže se budete muset hodně pohybovat. Plně si užijete tanec pouze tehdy, když se budete na parketu cítit na 100%. Proto je důležité správně vybrat pohodlnou a stabilní obuv. Na příkladu značkového obchodu HeelsHub se podíváme, jak najít ideální obuv pro HighHeels a co je třeba brát v úvahu v první řadě.

Jaká by měla být obuv pro High Heels: hlavní kritéria

Při výběru taneční obuvi stojí za to okamžitě zapomenout na běžné sandály, lodičky nebo kotníkové boty. Mají nízkou úroveň amortizace, špatně fixují nohy a nestabilní podpatek při aktivních pohybech může vést ke zraněním. Aby se tomu zabránilo, berte v úvahu následující kritéria:

  • Fixace. Právě na ní záleží, jak stabilně budou boty držet na noze. Fixace může být různá – zip, šněrování, suchý zip nebo dokonce mix různých možností.
  • Materiály. Pro dlouhodobé a spolehlivé použití je lepší vybírat boty z přírodní kůže. Podle vlastností a odolnosti také nezaostává lakovaná kůže a měkký semiš.
  • Podešev. Pro HighHeels je prioritou pružnost a měkkost podešve. Díky tomu bude zátěž na chodidla minimálně pociťována. Zajišťuje také potřebnou přilnavost k parketu a zabraňuje zbytečnému sklouznutí.
  • Velikost. Vyplatí se zvolit model, který optimálně odpovídá velikosti nohy. To vylučuje situace, kdy boty v některých místech tlačí, zatímco v jiných jsou příliš volné.

Na základě uvedených kritérií by taneční boty High Heels měla být pohodlná. Neméně důležité jsou i parametry podpatku. Začátečníci by měli dát přednost obuvi s podpatkem 8-9 cm, což umožní správné rozložení hmotnosti. Pokud již máte zkušenosti s tancem, můžete směle vybírat obuv s podpatkem od 9 do 11 cm – při těchto parametrech budou pohyby plynulé a zároveň energické.

Druhy obuvi pro High Heels

Taneční obuv HighHeels je k dispozici v různých modelech, z nichž každý je jedinečný. Rozdíly se týkají designu, výšky podpatku a způsobu fixace. S ohledem na rozmanitost je snadné najít svou ideální dvojici. Zvláště oblíbené jsou následující modely:

  • High Heels boty se stabilním podpatkem 8-10 cm. Tento model je nejoblíbenější díky své stabilitě. Parametry podpatku zachovávají komfort a eleganci během pohybů. Model je vhodný jak pro začátečníky, tak pro zkušené tanečnice.
  • Model s otevřenou špičkou. Ideální volba pro intenzivní tréninky. Noha bude během tance „dýchat“, protože je zajištěna dodatečná ventilace. Otevřená špička také dělá obuv lehčí.
  • Boty s páskem na kotníku. Tento model bude vhodný, pokud je vyžadována zvlášť pevná fixace. Pásek dodává ženskost a boty tohoto typu jsou vhodné pro vystoupení na scéně.

Při zvažování různých druhů obuvi pro HighHeels nezapomeneme ani na výběr barvy. Může to být klasická černá, neutrální béžová, stylová šedá, jasná růžová nebo s originálním potiskem. Lze najít boty pro každou náladu a ke každému kostýmu.

Abychom správně a pohodlně zahájili svou taneční cestu v novém směru, je lepší zvolit profesionální obuv pro High Heels. Pomůže vám v tom internetový obchod HeelsHub. Zde najdete nejlepší boty na podpatku pro vyvážené pohyby, lehké otáčky a pohodlí během tance. Stačí přejít do katalogu a vybrat si model podle svého vkusu.

Tento článek je reklamním sdělením

Více z rubriky Móda

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz