Sociální sítě
Nahoru

MIDO slaví výročí kolekce Ocean Star novými modely

Švýcarská značka MIDO oslavuje 80. výročí populární kolekce Ocean Star, spjaté s podmořským světem. Do portfolia voděodolných hodinek nově přibyly přitažlivé modely s tenčím pouzdrem o velikosti 39 mm, které perfektně sedí mužům i ženám.

První hodinky z kolekce Ocean Star švýcarská značka MIDO představila v roce 1959. Nenechte se však mýlit, ochrannou známku „Oceanstar“ (psáno bez mezery) si nechala zaregistrovat již v roce 1944. Ještě o dva roky starší je známý symbol této linie – mořská hvězdice, která zdobí dýnka modelů. Sportovní a variabilní modelová řada Ocean Star, která je poctou voděodolnosti, tak letos slaví rovných 80 let.

Pozici značky v hodinářském světě upevnil historický model z roku 1959 MIDO Ocean Star Commander. Hodinky byly vybaveny inovativním korkovým těsnicím systémem s názvem Aquadura, jejž značka vyvinula ve 30. letech minulého století. Rok 1961 se nesl ve znamení dalšího přelomového modelu – Ocean Star Decompression Timer, který potápěčům umožňoval snadno spočítat čas ponoru a dekomprese.

Značka MIDO rozvíjí kolekci Ocean Star i dnes. Nabízí v ní cenově příznivé dámské i pánské modely s pouzdry voděodolnými od 200 do 600 metrů. Poslední přírůstek představují sportovní a velmi chic hodinky Ocean Star 39, vybavené 39mm ocelovým pouzdrem s užším profilem a voděodolností do 200 metrů. Uvnitř pracuje kalibr 72 s vláskem z materiálu Nivachron a 72h rezervou chodu. Hvězdný model Ocean Star 39 upoutá gradientním ciferníkem v modročerném odstínu zdobeným motivem podmořských písečných dun, s nímž ladí i barvy na hliníkové otočné lunetě. Na výběr jsou také varianty s gradientním číselníkem v černé a v barvě champagne. Trojici novinek doplňuje také celočerná časomíra.

Více z rubriky Pánské hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.