Sociální sítě
Nahoru

Nebeské menu bude možné ochutnat na nové adrese

Zážitkově gastronomická atrakce Večeře v oblacích patří k podzimní Praze stejně jako Karlův most či Pražský hrad. Nejen tyto dominanty české metropole si můžete při obědě či večeři prohlédnout z nevšedních úhlů z výšky. Každý rok vaří na plošině jiný šéfkuchař a proto je zážitek jedinečný. Letos připravuje menu Patrik Bečvář, kapitán Národního týmu kuchařů.

Patrik Bečvář miluje výzvy, a tak vaření na 2 m2 ve výšce 40 m nad zemí s chutí přijal. Se svým sous-chefem pokrmy dokončuje a servíruje na malém prostoru uprostřed stolu na plošině, okolo kterého sedí 22 hostů v pohodlných křesílkách. Lze je různě polohovat a natáčet, takže si můžete i lehnout a kochat se výhledy na Prahu ze zcela jedinečného pohledu.

Letos stojí jeřáb s plošinou u vyšehradského železničního mostu na Smíchově. Z ptačí perspektivy se podíváte na Vltavu a nábřeží, na Karlův most a Pražský hrad, na Ladronku, Anděl a Smíchov. Obdivovat můžete Petřínskou rozhlednu i Gabriel Loci, na druhém břehu řeky pak Rudolfinum, Tančící dům, Emauzy a vyšehradskou baziliku sv. Petra a Pavla. V každou denní dobu ozáří slunce jiné dominanty, záleží tak jen na vás, jaké si přejete k jídlu kulisy.

Oblíbená akce Dinner in the Sky (Večeře v oblacích) se koná pouze první dva prodloužené zářijové víkendy – od 5. do 8. září a pak od 12. do 15. září. Přijít můžete na tříchodový oběd, čtyřchodovou večeři či na večeři při západu slunce. Cena za menu včetně nápojů a uvítacího drinku začíná na 3 190 Kč za osobu. Rezervace je nutná, stejně jako výběr menu předem – masového či vegetariánského.

Šéfkuchař Patrik Bečvář se inspiroval podzimní sezonou. Jako předkrm zvolil máslovou paštiku z kachních jater s kmínovým chipsem, brusinkami s portským vínem a kadeřávkem a poté pohankový košíček plněný teplým hovězím konfitem s marinovaným celerem a bramborovo-lanýžovou espumou. Pro vegetariány připravil pěnu z kozího sýra s relishem z červené řepy a jablek, salátem a gelem z vyzrálého aceta balsamica.

Pohankový košíček naplnil hříbkovým ragú. Hlavnímu chodu vévodí rump steak z Jižní Ameriky. Doplňuje jej karamelizovaná mrkev s divokou brokolicí, bramborové rösti, holandská omáčka a telecí demi-glace s hořčičným semínkem a uzeným špekem. V bezmasé variantě hraje hlavní roli bramborová galetta a vejce připravené metodou sous-vide na 63 °C. Tekutý žloutek fantasticky ladí s holandskou omáčkou a s pyré z pečeného lilku a sezamu. Na závěr vaše chuťové pohárky pohladí jablečná žemlovka s flambovaným sněhem a zmrzlina ze zakysané smetany.

Patrik Bečvář rád vaří českou kuchyni, kterou modernizuje tak, aby měla své místo ve světě. Jeho úspěchy a medaile ze světových gastronomických soutěží svědčí o tom, že je to správná cesta. V roce 2018 vyhrál s Národním týmem kuchařů a cukrářů AKC ČR kuchařskou olympiádu v Singapuru, dnes tým vede jako kapitán. Začínal ve Francouzské restauraci v Obecním domě v Praze, po roce přešel do hotelu InterContinental, kde se v 25 letech stal šéfkuchařem restaurace Zlatá Praha. Poté vedl Francouzskou restauraci v Obecním domě a nyní se stará o gastronomii v butikovém hotelu Královka v Jizerských horách.

Romantická a současně gastronomická atrakce Dinner in the Sky se pořádá ve 40 zemích světa a zúčastnily se jí už desítky tisíc hostů. Na webových stránkách dinnerinthesky.cz můžete zakoupit dárkové poukazy či si zarezervovat konkrétní termíny. Generálním partnerem je již několik let společnost JIP Potraviny, dodavatel pro gastronomii a širokou veřejnost.

Více z rubriky Romantika

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.