Sociální sítě
Nahoru

Nechte se inspirovat letním menu restaurace Le Grill

Stylová zahradní restaurace Le Grill nabízí od poloviny července letní menu, jehož hlavními ingrediencemi jsou rajčata, česnek, fenykl, melouny, mrkev, cuketa, fíky nebo lišky. Nechte se inspirovat šéfkuchařem Jaromírem Hlavsou, jak se dá z lokálních potravin připravit nezapomenutelný kulinářský zážitek.

Letní menu si zakládá především na lehkosti jídel, kde je základem tradiční recept doplněný nevšední kombinaci výraznějších chutí. Tato kompozice zaujme u předrkmů, kde můžete vybírat ze čtyř různých možností. První volba – marinovaný losos je doplněn Aperolem a gelem z krvavých pomerančů, marinovanou okurkou, chipsem z rýže a řasami Nori.

Milovníky masa nadchne telecí tartar s marinovanými houbami, shiso majonézou a sušeným žloutkem, který doplňují česnekové výhonky a domácí cibulový chléb. Letní klasiku prezentuje Itálií inspirovaný předkrm: Burrata, tomatový džem s chilli a macerovanými cherry rajčaty, kompresovaným melounem, bazalkovým olejem a kořeněnou granolou Burrata.

Restaurace Le Grill si zakládá na tom, že nabízí vždy také varianty jídel bez lepku, kde tentokrát najdete terinu ze zauzených pečených lilků s Tahini gelem s jogurtem, kořením Za’atar, granátovým jablkem a lilkovým chipsem. Osvěžení skýtá nabídka polévek oblíbeným letním melounovým gazpachem. Pro hladovější se nabízí poctivý kuřecí vývar s domácími nudlemi.

Hlavní chody se skládají z pěti různých variant, kde si vyberou i nejnáročnější milovníci jídla. Každy chod odráží vůně a chuti, které skvěle zapadají do příjemného letního odpoledne. Volit můžete mezi filetem z pražmy královské s pyré ze žluté mrkve a manga, s liškami a gratinovanými fíky s omáčkou ze saké.

Pokud dáváte přednost klasice, tak je pro vás ideální volbou kukuřičné kuřecí supreme s krémovou polentou a pečenými cherry rajčaty, cuketou, crumble z parmezánu a tomatovou omáčkou, nebo grilovaná vepřová panenka s bramborovo-celerovým pyré s vanilkou, vodním špenátem, emulzí z pečeného česneku a pažitkou. Středomořskou kuchyni potom v menu reprezentuje chod složený z tygřích krevet s naloženým fenyklem, pestem z pečených paprik a mandlí, doplněný citrusy.

Vegetariánskou variantou hlavních chodů je fíkové rizoto s rukolovým pestem, marinovanými liškami, sýrem Taleggio a lískovými ořechy. Bonusová speciální nabídka pro nejnáročnější je vyzrálý hovězí sirloin steak s černým lanýžem, steakové hranolky s parmezánem, ploché fazole a lanýžová omáčka.

Nádherný kulinářský zážitek pochopitelně musí končit sladkou tečkou. Výběrem těch nejoblíbenějších letních dezertů v nevšedním podání. Milovníci čokolády ocení pěnu z hořké čokolády s kaviárem z černého rybízu. Ovocnou variantu zastupujne jablko s karamelový mousse, citronovou trávou a jablky s maracujou a brownie. Ve správné letní nabídce nesmí samozřejmě chybět oblíbený italský dezert, zde v podání bezinkové panna cotty, čatní z broskví a meruněk, ostružinami a vanilkovým chipsem. V posledních letech patří mezi nejoblíbenější dezerty také Pavlova, kterou doplňuje kokosový krém, gel z mučenky, kaviár z manga a mučenky a kokosová drobenka.

Více z rubriky Restaurace

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.