Sociální sítě
Nahoru

Olympijské hry rozšíří také volně přístupný pavilon Omega

Návštěvníci Paříže se už brzy budou moci ponořit do hravého světa olympijského a paralympijského měření času, protože značka Omega právě odhalila svůj vlastní pavilon v srdci hostitelského města, a to uprostřed Parc de Bercy, poblíž Bercy Areny.

Pavilon Omega představuje roli společnosti jakožto oficiální časomíry olympijských a paralympijských her – dědictví, které sahá až do roku 1932. Uvnitř interaktivního místa byly vytvořeny série odhalujících instalací, které umožňují všem se prakticky zapojit do různých sportů.

Pavilon byl dnes slavnostně otevřen přestřižením pásky, které společně provedli Raynald Aeschlimann, prezident a CEO značky Omega, Thomas Bach, prezident Mezinárodního olympijského výboru, a Alain Zobrist, CEO Omega Timing.

Společně tak začali svou návštěvu před vchodem, kde je na výstavních stěnách plných obrazů a příběhů zobrazena historie značky Omega na nejrůznějších olympijských a paralympijských hrách. To poskytuje dokonalý úvod do 92letého dědictví značky a některých z nejdůležitějších časoměřičských inovací, které za tu dobu společnost vyvinula.

Prohlídka pokračuje uvnitř, kde návštěvníci začínají epickým filmovým úvodem. Tento dojemný začátek pokládá základy příběhu hodinářské ikony Omega a zve všechny, aby vstoupili hlouběji do Pavilonu, kde mohou prozkoumat mnoho oblastí věnovaných technologiím měření času a sportovním událostem na olympijských hrách.

To zahrnuje hlavní zážitek Race of Champions, kde si každý může vyzkoušet své sprintérské dovednosti na 10m běžecké dráze. Po nastavení v reálných startovacích blocích uvnitř stadionové simulace budou moci digitálně závodit proti skutečným olympijským nebo paralympijským sportovcům a vidět, jak jejich čas srovnává s těmi nejlepšími. Z jejich závodu bude poté vyrobeno video, které mohou sdílet na sociálních médiích.

Samozřejmě, některé z nejdůležitějších časoměřičských zařízení Omega jsou zde také vystaveny. Od elektronické startovní pistole až po nový Scan’O’Vision ULTIMATE fotofiniš kameru, každý předmět poskytuje speciální vhled do moderního měření času na nejmodernější úrovni.

V šatně se návštěvníci mohou seznámit s reálným startovním blokem pro plavání a také si otevřít dveře skříněk, aby si přečetli biografie olympijských a paralympijských ambasadorů značky. Příběhy sportovců jsou také k dispozici k zhlédnutí na speciálních video obrazovkách uvnitř Pavilonu.

Kromě vytvoření podrobného pohledu na měření událostí v běhu přes překážky, navrhla Omega také místnost s plaveckým bazénem s opravdovými podvodními efekty. Zde podrobný film ukazuje, jak Omega přináší měření dat do plavání s přesnými a informativními detaily.

Nakonec budou mít návštěvníci možnost si zblízka prohlédnout také hodinky Omega věnované Paříži 2024 a sledovat dynamickou televizní reklamu značky v speciálním promítacím sále.

Pavilon Omega bude pro veřejnost otevřen každý den od 10:00 do 22:00 během olympijských a paralympijských her. To zahrnuje data od 27. července do 11. srpna a od 28. srpna do 8. září 2024. Vstup bude zdarma.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.