Sociální sítě
Nahoru

Pražský hotel Falkensteiner jde hrdě v čele Prague Pride Festivalu

Co by to bylo za svět, kdyby byl „jen“ černobílý? Duhová vlajka festivalu Prague Pride 2024 pořádaného už od roku 2001 připomíná barevné koktejly, které vám profesionálně namíchají barmani v The Monkey Baru Falkensteiner Hotelu Prague. Ostatně i slovo koktejl pochází z anglického výrazu pro kohoutí ocas.

Jednota není uniformita. Je to uznání a oslava našeho různorodého původu,“ nechal se slyšet baptistický duchovní Martin Luther King. Trvalo ještě dlouho, než se jeho sen o potlačení rasové diskriminace vyplnil. Ale boj za rovnost, a uznání komunity odlišně sexuálně orientovaných jedinců – gayů, leseb, bisexuálů a transgender osob, pokračuje.

Pojďte s námi

Právě na to ukazuje Prague Pride Festival a řada vážených institucí a firem, které se nebojí vykročit bok po boku s jeho aktéry do tohoto netradičního průvodu. Včetně pražského hotelu Falkensteiner, oficiálního partnera festivalu. Je to vzkaz směrem ke všem lidem, že se jako firma staví za lidská práva a osoby spadající do skupiny široce označované LGBTQIA – a ať už je představují zaměstnanci, nebo hosté, si zaslouží respekt jako všichni ostatní.

Zvlášť pro návštěvníky Prahy, jenž se průvodu sami účastní, ale i jejich přátele, pak pražský Falkensteiner Hotel Prague ve čtvrtek 8. srpna uspořádá i vlastní Pride Jungle (city) Party. Kde přesně? Přece na půli cesty mezi Václavským náměstím a Hlavním nádražím. Venkovní zahrádka hotelu orientovaná do vnitrobloku domů se změní v oázu, v jejímž nitru dostane tentokrát hlavní slovo oslava tolerance a lásky. Skvělou náladu pomohou i fundraisingové koktejly Essence of Pride, ve spolupráci s Absolut Rainbow Edition, z nichž část výdělku putuje organizátorům festivalu lidských práv, jakož i provozovatelům Komunitního centra LGBT+ do poradny Sbarvouven.cz.

Chytlavé rytmy

Tancovat bez hudby se ale nedá – a právě o to se postarají trumpetista a DJ VIIITO spolu s houslistou Ondřejem Vlčkem. Ten první s původním povoláním praktický lékař, ale své klienty a posluchače dokáže stejně dobře léčit elektronickou hudbou – typickou melodie house music. Houslistu Ondřeje Vlčka byste zase ještě před pár lety našli v barbershopu a toužil po tom otevřít si vlastní kadeřnický salon. Dnes nůžky vyměnil za smyčec a housle, neboť tvrdí, že hudba je stejně jako vytváření účesů vyloženě kreativní činností. A že udělat show a předat lidem energii je možná podstatnější, než být dokonalý a bezchybný houslista.

A tak se připravte…. bude to – možná ne „velké“, ale určitě „impulsivní“, „přirozené“ a „barevné“! Prostě zážitkové. Co si víc teď uprostřed horkého léta přát? Třeba vychutnání si víkendových brunchů s bezednou mimózou či frozen margaritou a živou hudbou nebo pravidelné čtvrteční hudební produkce. Takto svobodomyslně pojatý afterwork koncept v Praze jen tak nenaleznete.

Více z rubriky Hotely

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz