Sociální sítě
Nahoru

Olympijská kolekce psacích per Montblanc: Meisterstück x Olympic Heritage

Ve stejném roce, kdy vznikl Meisterstück a začal se psát příběh mistrovské řemeslné výroby psacích potřeb Montblanc, se na olympijských hrách setkaly země celého světa, aby oslavily sport a výjimečné atletické výkony. V roce 1924 se účastníci sešli na VIII. letních olympijských hrách v Paříži a následně na vůbec prvních zimních olympijských hrách v Chamonix na úpatí hory Mont Blanc. S novou kolekcí Meisterstück x Olympic Heritage tak Montblanc vzdává hold nejenom 100. výročí svého slavného pera, ale také 100. výročí olympijských her konaných v roce 1924.

Jejich vzájemné propojení je vyjádřením úcty k bohatému dědictví i společnému významnému historickému milníku. Jak Montblanc, tak letní i zimní olympijské hry konané v roce 1924 ve své podstatě symbolizují spolu s řemeslnými mistry a olympijskými sportovci snahu o dosažení co nejlepších možných lidských výkonů. Výsledkem intenzivního výzkumu a obohacující výměny značky Montblanc s Olympijským muzeem a Mezinárodním olympijským výborem je kolekce Meisterstück x Olympic Heritage plná uměleckých a designových prvků odkazujících k olympijským hrám.

Speciální edice Meisterstück x Olympic Heritage Paris 1924

Teplý odstín červené pryskyřice na kolekci per Meisterstück x Olympic Heritage Paris 1924 odpovídá oficiální červené barvě olympijských her v Paříži v roce 1924. Ručně vyrobený hrot pera ze 14karátového zlata je ozdoben postavou oštěpaře, což je odkaz na historický olympijský plakát ze stejného roku. Olympijské kruhy vygravírované na vrcholu víčka představují spojení pěti kontinentů a setkání sportovců z celého světa na olympiádě. Kolem dokola se pak obtáčí vavřínové ratolesti, které připomínají věnce udělované jako nejvyšší ocenění vítězům na antických olympijských hrách.

Rytina na víčku “Olympic Games Paris 1924” je umístěna v rámečku inspirovaném obálkou oficiální knihy reportující olympijské hry. Bílé logo Montblanc na vrcholu víčka je vsazeno do červené pryskyřice, zatímco kroužek v jeho spodní části nese nápis Meisterstück a letopočty 1924 a 2024, symbolizující 100leté výročí.

Speciální edice Meisterstück x Olympic Heritage Chamonix 1924

Rok 1924 s sebou nesl prvenství jak pro značku Montblanc, tak pro olympijské hry. Zatímco se ve francouzském Chamonix konaly první zimní olympijské hry na úpatí hory Mont Blanc, zákazníkům bylo poprvé představeno pero Meisterstück. Kolekci Meisterstück x Olympic Heritage Chamonix 1924 tvoří tři různé verze – edice Classique z pryskyřice v oficiální modrošedé barvě zvolené pro zimní olympijské hry, edice Doué kombinující tělo z pryskyřice s víčkem pokoveným platinou s rytinou horské krajiny údolí Chamonix a edice Solitaire s víčkem a tělem pokoveným platinou se stejnou rytinou.

Víčko každé edice nese kartuši s vygravírovaným nápisem “Olympic Winter Games Chamonix 1924”. Rytina skokana na lyžích na ručně vyrobeném hrotu z 18karátového zlata vychází z grafických děl vytvořených pro první zimní olympijské hry. Vrchol víčka korunují olympijské kruhy a emblém Montblanc zasazený do červené pryskyřice.

Edice Montblanc Meisterstück x Olympic Heritage Paris and Chamonix 1924 jsou k dostání ve variantách plnicí pero, ballpoint a rollerball.

Olympijskou kolekci psacích per doplňují inkousty Meisterstück x Olympic Heritage Paris a Chamonix 1924 v originální červené a modré barvě ve skleněné hranaté lahvičce. Speciální edice zápisníků nese originální kresby a typografii z letních olympijských her v Paříži a zimních olympijských her v Chamonix, které dotvářejí celkový zážitek z psaní.

Více z rubriky Módní doplňky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz