Sociální sítě
Nahoru

Kombucha Nupreme nově taky ve variantě Cola

Ikonické nápoje s kolovou příchutí a chutí se v 90. letech staly synonymem svobody. Nyní může být ale kolová příchuť synonymem spokojeného zažívání a zdravého osvěžení. Nupreme právě na trh uvádí novinku: kombuchu s příchutí koly. Doplní tak již úspěšnou kombuchu ve variantě zelený čaj a yerba maté s malinou.

Kombucha je nápoj vzniklý fermentací, což je přírodní proces bez přítomnosti aditiv či dalších umělých chemických látek. Jeho základ je oslazený odvar z čaje nebo yerba maté. To kouzlo, díky němuž v něm vznikají všechny prospěšné látky, má na svědomí kolonie symbiotických bakterií a kvasinek. Zatímco probíhá fermentace a ony se sytí cukrem v nápoji, vznikají jejich činností živiny, na kterých si smlsne vaše zažívání i vitalita. Když je navíc kombucha nepasterizovaná, jako v případě Nupreme, zachovává si všechny svoje benefity, včetně všech nutrientů a enzymů.

Kdyby ale pasterizací prošla, celý proces by se zastavil, a pozitiva nápoje by se tak znehodnotila. A to by byla škoda, kombucha se v nepasterované formě totiž vyznačuje:

• přítomností probiotických kultur, díky nimž podporuje harmonii střevního mikrobiomu a dobré zažívání;

• obsahem antioxidantů, které pomáhají bojovat proti volným radikálům a podporují detoxikaci organismu;

• nízkým podílem cukru, který postupným dozráváním dále klesá;

• povzbuzujícími účinky, díky nimž je kombucha vynikající alternativou ke kávě;

• osvěžující chutí, s níž bude dodržování pitného režimu ještě snazší.

A jaký je původ surovin? Každá šarže kombuchy Nupreme má certifikaci bio produktu, což znamená, že všechny základní suroviny pocházejí z ekologického zemědělství bez použití syntetických pesticidů, herbicidů nebo geneticky modifikovaných organismů (GMO). Kombucha Nupreme ve variantě Cola má základ z nálevu meduňky a zeleného čaje (v poměru 50:50). Slazená je třtinovým cukrem. A obsahuje pouze přírodní aroma.

Tip pro servírování

Kombucha jemně perlí na jazyku, což je způsobeno přírodní fermentací. Pár hodin v lednici jí jen prospěje, protože dostanete ještě větší dávku osvěžení. A také to zabrání tomu, aby vám zralejší kombucha při otevírání vypěnila. Udělejte z ní součást svých oblíbených míchaných nápojů s alkoholem i bez. Zkuste v receptuře drinků nahradit šumivé víno nebo Prosecco právě kombuchou. Nebojte se ji přidat do koktejlů nebo smoothie.

Více z rubriky Zdraví a krása

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz