Sociální sítě
Nahoru

Louis Vuitton představuje novou kolekci hedvábných šátků

Louis Vuitton představuje vzrušující novou kolekci LV Art Silk Squares, v níž pět umělců přenáší svou jedinečnou vizi na pomyslné bílé plátno v podobě hedvábného šátku Louis Vuitton – či carré, jak se mu říká ve francouzštině. Tito kreativci – německý pixel-artový kolektiv eBoy; francouzsko-japonsko-španělské designové duo Icinori; italský umělec a ilustrátor Lorenzo Mattotti; francouzský autor grafických novel a ilustrátor Nicolas de Crécy; a švýcarský umělec Thomas Ott – s módním domem Louis Vuitton již v minulosti spolupracovali, především na edici ilustrovaných cestopisů „Travel Book“.

V rámci kolekce LV Art Silk Square každý z umělců svým osobitým způsobem zkoumá téma kvítku v kontextu značky Louis Vuitton. Umělci zajímavým způsobem reinterpretují květ se čtyřmi lístky, který zdobí Monogram Louis Vuitton, a přináší novou perspektivu ikonickým kódům a bohatému historickému odkazu módního domu.

Úžasná díla umělců byla pečlivě přenesena na hedvábné šátky Louis Vuitton v italském Como, které je světovým centrem výroby hedvábí a domovem staleté tradice zpracování hedvábí. Díky neustálému dialogu mezi umělci, ateliérem Louis Vuitton v Paříži a italskými mistry, ovládajícími tradiční i moderní techniky, je každý úžasný šátek opravdu věrnou reprodukcí originálního uměleckého díla. Proces výroby často zahrnoval potisk několika vrstev barvy na nejjemnější bílé hedvábí. Hedvábné čtverce byly následně vyprány a usušeny, a jejich okraje nakonec ručně sešity s využitím letité techniky, známé jako roulottage. Finální bohaté a lesklé barvy šátků – nabízejících nekonečné varianty nošení nebo možnost zarámování v podobě uměleckého díla – jsou plné kreativní energie a oslavují tradiční filozofii značky Louis Vuitton, která spojuje umění a savoir-faire.

Kolekce je nejnovějším počinem v bohaté historii spoluprací, v nichž známí umělci vytvořili díla pro hedvábné šátky značky Louis Vuitton. Tato historie se začala psát v roce 1987, kdy byli přední umělci Arman, Sandro Chia, Arata Isozaki, Sol LeWitt a James Rosenquist přizvání, aby dali průchod svému talentu v podobě šátků carré v rámci projektu nazvaného The Silk Road. V následujících letech navrhli své šátky také Andrée Putman, César Baldaccini, Philippe Starck a další. Nová éra ságy hedvábných šátků Louis Vuitton pak započala v roce 2013 s dvěma kolekcemi Foulards d’Artistes, na nichž se podíleli přední představitelé street artu, jako Os Gemeos a Retna. Kompletní kolekce uměleckých hedvábných šátků, které vznikly napříč dekádami, je aktuálně k vidění na výstavě LV Dream, v ústředí značky Louis Vuitton v Paříži.

Více z rubriky Módní doplňky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz