Sociální sítě
Nahoru

Hodinky IWC na cestě do vesmíru

Manufaktura IWC ze švýcarského Schaffhausenu dnes potvrdila svou podporu mise Polaris Dawn, jejíž start je naplánován na 26. srpna 2024. IWC navrhlo a darovalo čtyři kusy edice Pilot’s Watch Chronograph „Polaris Dawn“ z bílé keramiky s vesmírně modrým číselníkem.

Po návratu z vesmíru budou hodinky vydraženy v aukční síni Christie’s v New Yorku a výtěžek poputuje na podporu práce St. Jude Children’s Research Hospital, špičkové instituce zabývající se léčbou dětské rakoviny a dalších pediatrických onemocnění.

Mise Polaris Dawn, první ze tří plánovaných letů v rámci programu Polaris, odstartuje z Kennedyho vesmírného střediska NASA na Floridě 26. srpna 2024. Cílem programu je rychle rozvíjet lidské vesmírné lety skrze demonstraci nových technologií a vědecký výzkum zaměřený na adaptaci, život a práci člověka ve vesmíru.

Vybráno bylo 38 projektů z 23 institucí, které se zaměří na zlepšení zdraví jak na Zemi, tak na budoucích dlouhodobých vesmírných misích. Vedle velitele Jareda „Rooka“ Isaacmana tvoří posádku podplukovník ve výslužbě Scott „Kidd“ Poteet a hlavní inženýři SpaceX Sarah „Cooper“ Gillis a Anna „Walker“ Menon.

Více z rubriky Chronografy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz