Sociální sítě
Nahoru

&Beyond: Nezapomenutelné safari napříč východní Afrikou pro romantiky i dobrodruhy

&Beyond, světově uznávaný lídr v oblasti luxusní ekoturistiky, představuje své rozmanité portfolio safari lodgů a kempů ve východní Africe. Jako lídr v oblasti zodpovědného cestovního ruchu organizuje společnost &Beyond tailor-made safari plné exkluzivních zážitků pro náročné cestovatele. Portfolio nemovitostí ve východní Africe se vyznačuje závazkem k ochraně přírody a je určeno širokému spektru cestovatelů, od párů hledajících romantické pobyty až po rodiny a skupiny, které se vydávají vstříc nezapomenutelným dobrodružstvím.

Tanzanie: Srdce afrického safari

Tanzanie, domov klasického safari, je typická pro své rozhlehlé planiny s kopci a travnatými savanami. Tato úchvatná země se může pochlubit obrovským množstvím druhů divoké zvěře, díky čemuž se cestovatelé téměř jistě setkají s bohatou divokou přírodou. &Beyond v Tanzanii působí v několika klíčových oblastech s nedotčenou přírodou, z nichž každá nabízí jedinečné zážitky.

&Beyond Ngorongoro Crater Lodge se nachází v chráněné oblasti Ngorongoro a je jedním z nejstarších a nejznámějších lodgů v regionu. Stojí na okraji kráteru Ngorongoro, největší neporušené kaldery na světě, a nabízí nádherný výhled z každého pokoje. Dno kráteru, které je rájem divoké zvěře, poskytuje vysokou koncentraci zvířat na relativně malé ploše, což slibuje vynikající podmínky pro pozorování během projížděk.

Národní park Lake Manyara, méně známá, ale malebně krásná destinace, je domovem &Beyond Lake Manyara Tree Lodge, který nabízí exkluzivní zážitky z pozorování zvěře, včetně nočních vyjížděk a možnosti jedinečného přespání pod hvězdami.

V rozlehlém národním parku Serengeti, neuvěřitelné celoroční destinaci proslulé velkou migrací, disponuje společnost dvěma možnostmi ubytování. &Beyond Grumeti Serengeti River Lodge, který se nachází v odlehlém západním koridoru, poskytuje místo v první řadě při pozorování dramatických přechodů řeky během migrace. Pro odvážnější cestovatele, nabízí &Beyond Serengeti Under Canvas dva stanové tábory které se pětkrát ročně stěhují za stády velké migrace.

Výrazným prvkem tanzanského portfolia společnosti je &Beyond Klein’s Camp, který se může pochlubit pouze 10 pokoji a nachází se na soukromé koncesi o rozloze 10 000 hektarů na severovýchodních hranicích Národního parku Serengeti. Tento luxusní klasický safari kemp nabízí opravdu soukromé prostředí s nádherným výhledem na pláně Serengeti. Jeho jedinečná poloha umožňuje jízdu v terénu a noční projížďky, které jinak nejsou v národním parku povoleny.

Keňa: Harmonie divoké přírody a kulturního bohatství

Keňa, další klenot v koruně východní Afriky, nabízí dokonalou kombinaci divoké přírody a bohatých kulturních zážitků. Rozmanitá krajina této země sahá od ikonických savan Masai Mara až po drsné terény náhorní plošiny Laikipia.

Ve světoznámé oblasti Masai Mara vlastní &Beyond dva odlišné, ale stejně podmanivé kempy. &Beyond Bateleur Camp, který se nachází v tropickém lese na okraji Masai Mara, nabízí intimní a romantický zážitek s pouhými 18 pokoji. Jeho sesterské zařízení, &Beyond Kichwa Tembo Tented Camp, nabízí otevřenější prostředí s 30 stany, které jsou dokonalé pro rodiny a skupiny.

Oba kempy se nacházejí na soukromé koncesi hraničící s Masai Marou, což umožňuje jízdu v terénu, pěší safari a noční jízdy – činnosti, které nejsou v samotné národní rezervaci povoleny. Tato jedinečná poloha poskytuje hostům to nejlepší z obou světů: exkluzivní zážitky na soukromém pozemku a přístup k neuvěřitelné divoké přírodě Masai Mara.

Přítomnost společnosti &Beyond v Suyian Conservancy na náhorní plošině Laikipia, která přesahuje tradiční safari okruh, nabízí jinou tvář Keni. Tato oblast, která se vyznačuje rozmanitou krajinou a specializovanými druhy divoké zvěře, představuje budoucnost ochrany přírody v Keni, kde soukromé koncese spolupracují na ochraně a zachování přírodního prostředí. V červenci 2025 bude otevřen lodge &Beyond Suyian s pouhými 14 pokoji, které zajistí exkluzivní zážitek uprostřed rozlehlých plání a dramatických balvanů.

Lodže a kempy &Beyond ve východní Africe nabízejí různou úroveň luxusu, soukromí a dobrodružství – od podívané na migraci v Serengeti až po intimní setkání s divokou přírodou v Masai Maře. Jedinečné zážitky, jako jsou pěší safari, noční jízdy, a dokonce i přespání pod hvězdami, umožňují hostům přizpůsobit safari jejich preferencím, což zaručuje, že každý cestovatel – ať už pár, rodina nebo skupina – najde u &Beyond své dokonalé východoafrické dobrodružství.

Více z rubriky Romantika

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz