Sociální sítě
Nahoru

Letecká společnost Emirates poprvé přistála na Madagaskaru

Emirates, největší mezinárodní letecká společnost na světě, poprvé přistála v Antananarivu na Madagaskaru. Inaugurační let EK707 do Antananariva, který po přistání na letišti Ivato slavnostně přivítali vládní představitelé, média a delegace Emirates vedená klíčovými manažery včetně obchodního ředitele Adnana Kazima, provedl kanadský kapitán Bruce Pope spolu s prvním důstojníkem Solem Chukem, madagaskarským pilotem s 14letou praxí u Emirates. Let byl téměř plně obsazen cestujícími z Mahé na Seychelách a využil nové trasy propojující obě destinace.

Letoun Boeing 777-300ER létá na této lince v konfiguraci tří tříd* a nabízí osm soukromých apartmá ve First Class, 42 plně polohovatelných sedadel v Business Class a 310 prostorných sedadel v Economy.

Adnan Kazim při zahájení provozu uvedl: „Madagaskar je novým a unikátním přírůstkem do naší globální sítě, který umožňuje objevovat přírodní zázraky, bohatou biodiverzitu a rozmanitou kulturu ostrova. Madagaskarská vláda usiluje o posílení cestovního ruchu s cílem přilákat do roku 2028 jeden milion turistů, a my tuto iniciativu podporujeme zlepšováním spojení, abychom přivedli více mezinárodních návštěvníků k objevování tohoto jedinečného místa.“

Let EK707 odlétá z Dubaje na Seychely v 8:55, na ostrov Mahe přiletí ve 13:35* a pokračuje do Antananariva, kde přistane v 16:50. Zpáteční let EK708 odlétá z Antananariva v 18:35, na Mahe přistává ve 22:20 a z Mahe odlétá ve 23:50 do Dubaje, kde přistává následující den ve 04:20. Linka je provozovaná čtyřikrát týdně – vždy v úterý, čtvrtek, sobotu a neděli. Přílety i odlety jsou strategicky naplánovány tak, aby zajišťovaly pohodlné přestupy do klíčových destinací v Asii, Evropě, Západní Africe a na Blízkém východě.

Společnost Emirates naplňuje svůj globální slib „fly better“ a nabízí vynikající cestovní zážitky s vyšším komfortem ve všech třídách. Cestující mohou zdarma vychutnávat regionálně inspirovaná menu o několika chodech, sestavená oceňovanými šéfkuchaři. Na prvním letu Mahe-Antananarivo si pasažéři ve First Class a Business Class užili talíře s tropickým ovocem a speciální vanilkové Mojito inspirované madagaskarskou vanilkou.

Zábavní platforma Emirates ice, která je k dispozici všem cestujícím, nabízí přes 6 500 kanálů v několika jazycích. Francouzsky mluvící pasažéřií mohou sledovat 363 hollywoodských filmů ve francouzštině nebo vybírat z 62 francouzských klasik, jako jsou Anatomie letu a 400 ran. Hudební fanoušci ocení playlisty s umělci jako Aya Nakamura, Johnny Hallyday, Maître Gims, Françoise Hardy a Michel Sardou nebo Kendji Girac.

Více z rubriky Ostrovy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz