Sociální sítě
Nahoru

František Jungvirt a Ivan Šablatúra navrhli sezónní vázy pro pražský hotel Four Seasons

Sklářský designer, výtvarník a malíř skla František Jungvirt vytvořil pro pražský hotel Four Seasons sérii váz, jež barevně znázorňují jednotlivá roční období. Každou z variant oživuje svým umem florista Ivan Šablatúra, s jehož květinovými kreacemi se hosté setkávají zejména v lobby hotelu. Zde nyní naleznou i Jungvirtovy vázy, které zdobí také prezidentské apartmá. Zájemci si vázy navržené pro Four Seasons ovšem mohou pořídit i domů, k dostání jsou ve dvou velikostech přímo v hotelu nebo v showroomu Františka Jungvirta.

S tuzemskými tvůrci spolupracuje pražský Four Seasons pravidelně. V loňském roce například uvedl limitovanou edici vonných svíček v porcelánových hrncích, které vytvořila česká rodinná firma Goldfinger.

Letos pak ke spolupráci oslovil Františka Jungvirta, který pro hotel navrhl sérii váz v různých barvách pro každé ze čtyř ročních období. Na návrzích se podílel také dvorní florista Four Seasons Ivan Šablatúra, který vázy následně oživil svými výtvory z květin. Těmi je ostatně hotel proslulý, s živými květinami zde pracují od samého začátku. Hosté se s nimi setkávají nejen při příchodu, ale i na pokojích v průběhu pobytu.

Při návrhu designu jsem se nechal inspirovat všudypřítomným luxusem hotelu Four Seasons a Ivanovými instalacemi z živých květin, které upoutají pozornost hned v lobby. S mistry taviči jsme ve sklárně připravili barevné kombinace z nejdražších hornin, které jsme následně vložili do každé ručně foukané vázy z českého křišťálu,“ uvádí František Jungvirt.

Pro vázu symbolizující jaro použil František Jungvirt jemně nazelenalou barvu, letní verze nese pro změnu sytě růžový odstín. Pro nadcházející podzim Jungvirt zvolil světle šedou barvu připomínající ranní mlhu. Na zimu pak zahalil křišťál do mrazivě modré. Tyto tzv. barvící sklářské rubíny se nabalují na baňku skla zatepla a poté se ručně foukají, čímž každý kus získává jedinečnou podobu. Masa skla a vlnitý tvar objektu následně vytváří pohádkovou hru barev a světla, která dokazuje, že každé roční období má své kouzlo.

Jungvirtovy jemně zvlněné vázy z masivního skla spolu s květinovou výzdobou od Ivana Šablatúry aktuálně zdobí hotelové lobby a také prezidentské apartmá. Barva vystavených váz se pak mění v závislosti na ročním období.

Vázy symbolizující čtyři roční období si zájemci mohou pořídit i domů. K dostání jsou ve dvou velikostech přímo v hotelu. Prohlédnout si je lze také v showroomu Františka Jungvirta v pražských Košířích, zde je návštěva možná po předchozí domluvě.

Více z rubriky Hotely

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz