Sociální sítě
Nahoru

Lexus slavil úspěchy na filmovém festivalu v Benátkách

Jednaosmdesátý ročník Mezinárodního filmového festivalu v Benátkách se nachýlil ke konci a značka Lexus zde ve společnosti osobností světové kinematografie oslavila úspěch celé akce i úspěch čerstvých držitelů prestižního ocenění Zlatý lev. Hlavní cenu letos získal film The Room Next Door režiséra Pedra Almodóvara.

Lexus se stal oficiálním vozem festivalu už poosmé v řadě a zajišťoval tak luxusní dopravu na slavnostní akce a promítání váženým a slavným osobnostem, jako byli Sveva Alviti, Isabelle Huppert, Willem Dafoe, Michael Keaton, George Clooney, Brad Pitt, Lady Gaga, Joaquin Phoenix nebo Kevin Costner. Vozový park čítal 35 automobilů a zahrnoval všechny stěžejní elektrifikované modely značky, k nimž patří hybrid LBX, plug-in hybrid NX, výkonný hybrid RX a plně elektrické RZ.

Všechna tato vozidla jasně dokázala, jaký důraz klade tato značka na inovace a špičkové zpracování. Díky instalaci na benátském ostrově Lido věnované koncepci LF-ZC (Lexus Future Zero Catalyst) vyniklo na festivalu také vizionářství značky Lexus i její směřování k přechodu na ekologičtější pohon v oblasti luxusních automobilů.

LF-ZC je koncepce s výrazným stylem určená pro mobilitu bez kompromisů, přičemž její první model by se mohl objevit na trhu už v roce 2026. Tato koncepce symbolizuje záměr značky Lexus, kterým je dosažení udržitelné mobility s použitím špičkových technologií, jež berou ohled na životní prostředí a zároveň pozdvihují zážitek z jízdy na vyšší úroveň.

Tuto myšlenku během festivalu zdůraznil italský herec a ambasador značky Lexus, Stefano De Martino, který prohlásil: „Ocitnout se na festivalu v Benátkách znovu se značkou Lexus bylo jako obvykle skvělé a jsem na to pyšný. Když vcházím do kina, vím, že film vzbudí emoce, a podobný pocit mám, když nasedám do svého Lexusu. Je to něco jedinečného – snoubí se v něm krása s technologiemi a inovace s udržitelností. Jde o současnou vizi, která ale směřuje k budoucnosti mobility. Benátský filmový festival i Lexus ve svých oborech nepochybně představují měřítka kvality.“

Spojení značky Lexus s Benátkami má hluboké kořeny: výrobce automobilů i filmový festival vyznávají tytéž hodnoty a vize se zaměřením na člověka a udržitelnost. Proto Lexus podporuje svět zábavy i společné přání vytvářet kouzelné zážitky plné emocí.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz