Sociální sítě
Nahoru

Školáci obhájili triumf v Craft Team Running půlmaratonu

Týmový půlmaraton žije, nebo spíš běží! Craft Team Running v pražském parku pod mrakodrapy na Pankráci nabídl o slunečné sobotě zase zajímavou podívanou, slušné výkony a hlavně team/family building.

Pozměněný skoro mílový okruh se vinul parkem zčásti po trávě, povětšinou po asfaltových chodníčcích, prudké zatáčky přidaly na obtížnosti. Nejprve ho otestovali účastníci Family Runu, dvojice dítě (do 13 let) a rodič (nebo starší brácha). „Šli jsme kolem, tak jsme to zkusili,“ radovali se z druhého místa otec a synek Oliver a Filip Dvořákovi.

Prvenství v celém půlmaratonu, tedy na 16 úsecích s kulisou DJ Pepy Melena, obhájilo kvarteto Školáků, trenérů Běžecké školy Prahy 4. V jejich sestavě oproti loňsku však jednoho z nich, z otců zakladatelů BŠ4 Dušana Erbse, který musel coby evropský šampion na canicrossové závody, nahradil žák Daniel Bělan. V první sérii čtyř běžců je ovšem náležitě potrápila první Alfa sestava mladých kanoistů z KVS Praha. Jejich nejmladšímu členovi bylo skoro čtyřikrát méně než nejstaršímu Školákovi…

Celý den jen jezdí na vodě nebo běhají,“ strašil jejich kouč Jiří Strangmüller, když drželi vedení. „Kluci, pojďme to vyhrát, musíme makat,“ potil se nervózně jeden z obhájců Josef Rendl. Už už se vymýšlela i nečekaná změna obsazení úseků. Jen Max Semenčukov uklidňoval spoluběžce. „Nechme je vybláznit, mládí…“ A taky ano, už ve druhé rotaci se projevila zkušenost a Školáci získali rozhodující náskok. „Já jsem jim to říkal, že si je staří pardálové vychutnají,“ otočil s úsměvem trenér, který rozběhl i dva syny Oskara a Filipa. Lídři zvolnili, přesto udrželi v klidu náskok, celkový čas byl jen o čtyři minuty horší než loni. Vítězné pivo v cíli si zasloužili stejně.

Mladé vodáky potěšilo navíc třetí místo ještě mladšího kvarteta Fortniťáků. Kdo si úplně netroufal, měl na výběr i kratší verzi, týmovou desítku na osmi úsecích. Zvládla ji i čtyřčlenná rodina Janečkova v barvách orientačních běžců z Kotlářky.

Běhám rád, ale děti onemocněly,“ omlouval se z účasti Ondřej Kubín, starosta Prahy 4. Pravidelný účastník běžeckých akcí, původem sice basketbalista, který v červnu dokonce zvládl i půlmaraton okolo „své“ městské části. Aspoň přišel ocenit nejlepší.

Bezvadná atmosféra a účast běžců všech kategorií nám znovu potvrdily, že tento závodní model má svoje místo v běžeckém kalendáři. Příští rok bychom se rádi vrátili k seriálu týmových půlmaratonů na více místech po Česku,“ potvrdil Martin Dvořák, ředitel závodu, v němž se už ukázali i třeba olympijští vítězové David Svoboda a Kateřina Neumannová, nebo bývalá reprezentační atletka Naďa Koštovalová či Štpěán Šebrle, fotbalista ligové Dukly a syn olympijského vítěze v desetiboji.

Týmový půlmaraton je právě tady už tradiční součástí volnočasového festivalu/happeningu Kavky 4 sport. Letos se tu představilo na čtyři desítky sportovních klubů a organizací, k vidění (a vyzkoušení) byl baseball a softbal, parádní pumptracková dráha pro kola i koloběžky, kolečkové brusle i třeba olympijská novinka break dance, k tomu dobré jídlo a pití. Za rok se rozběhne zase.

Více z rubriky Sport

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz