Sociální sítě
Nahoru

Emirates A380 se vrací na linku Dubaj–Praha

Emirates, největší mezinárodní letecká společnost na světě, oznamuje, že od 1. prosince 2024 se na Letiště Václava Havla Praha (Ruzyně) vrací ikonický letoun Airbus A380.

Opětovné nasazení Airbusu A380 umožní společnosti Emirates reagovat na rostoucí poptávku po cestování mezi Prahou a Dubají a přidá dalších 3 570 míst do týdenní nabídky. Dvoutřídní konfigurace letadla, zahrnující Business Class a Economy Class, poskytne cestujícím z České republiky pohodlný a nadstandardní zážitek z letu, který je pro tento typ letadla typický – od prvotřídních služeb až po luxusní vybavení a prostorný interiér.

Návrat letounu Emirates A380 do Prahy potvrzuje pozici Emirates jako preferované letecké společnosti pro české cestující, a to nejen na cestách do Dubaje, ale i do dalších destinací. Díky přestupům v Dubaji mají čeští pasažéři přístup k široké globální síti více než 140 destinací, včetně snadného spojení napříč Asií, oblastí Indického oceánu, Blízkým východem, Afrikou, Austrálií a Asií.

„Velmi nás těší, že můžeme domácím cestujícím nabídnout to nejlepší z našich služeb. Ikonický letoun Emirates A380 s jedinečnými prvky, jako je palubní salonek, nastavil vysokou laťku v oblasti letecké dopravy a věříme, že si opět získá velkou oblibu mezi českými zákazníky,“ uvedl Bořivoj Trejbal, oblastní manažer společnosti Emirates pro Českou republiku.

Letoun Emirates A380 přistál v Praze poprvé 1. května 2016 a představoval významný milník v působení letecké společnosti na českém trhu. Po více než čtyři roky se stal neodmyslitelnou součástí ruzyňského letiště a cestujícím poskytl jedinečný zážitek, který výrazně pozvedl standardy komfortu a služeb na této trase.

Dvoutřídní letoun Airbus A380 nabídne celkem 615 míst – 557 prostorných a pohodlných sedadel v Economy Class a 58 plně polohovatelných sedadel v Business Class. Cestující si navíc mohou užít špičkový palubní zábavní systém Emirates ice a také výběr gurmánských jídel navržených tak, aby uspokojily rozmanité chutě pasažérů.

Více z rubriky Moře

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz