Adrenalin | 16.10.2024 | Marek Zelený

Miliony zvířat, šest unikátních kempů: &Beyond zve na celoroční zážitek z velké migrace

Velká migrace, jeden z nejpozoruhodnějších přírodních úkazů, se odehrává na pláních východní Afriky po celý rok a činí z této oblasti neodolatelnou destinaci pro milovníky divoké přírody. Se společností &Beyond, světově uznávaným lídrem v oblasti luxusní ekoturistiky, mohou cestovatelé zažít ikonickou migraci v každé její fázi, ať už jde o dramatické přechody řek nebo intimní okamžiky rození mláďat v Serengeti.

Každoročně se miliony pakoňů, zeber a gazel vydávají na svou epickou pouť ekosystémy Serengeti a Masai Mara, kde následují sezónní deště a hledají čerstvé pastviny. Díky této neustále se pohybující podívané mohou návštěvníci východní Afriky zažít zázrak migrace po celý rok. S šesti exkluzivními kempy a lodžemi &Beyond, strategicky umístěnými v keňské Masai Maře a tanzanském Serengeti mají cestovatelé z čeho vybírat, pokud jde o nezapomenutelné safari zážitky.

Kempy a lodge společnosti &Beyond mají ideální polohu v blízkosti migračních tras. Od mobilního stanového kempu Serengeti Under Canvas, který se přesouvá spolu se stády, až po kemp Kichwa Tembo s výhledem na řeku Mara, mají hosté jedinečnou příležitost sledovat migraci zblízka.

Každý kemp v sobě spojuje to nejlepší z ekologicky šetrného luxusu s hlubokým spojením s přírodou. Hosté tak mohou zažít migraci v pohodlí a stylu, a přitom zanechat minimální stopu v okolní divočině.

Východní Afrika není jen domovem úchvatné podívané zvané Velká migrace, ale také proslulé „velké pětky“, kterou můžete potkat na safari v celé oblasti. Tato ikonická zvířata – lvi, levharti, sloni, buvoli a nosorožci – se často prohánějí v ekosystémech Serengeti a Masai Mara. Cestovatelům tak nabízejí jedinečnou příležitost vidět některá z nejobdivovanějších afrických zvířat zblízka.

Safari po celý rok

Na rozdíl od jiných přírodních úkazů, které lze pozorovat pouze v určitých měsících, je Velká migrace nepřetržitou událostí. Každé roční období nabízí jedinečný pohled na migraci, a tak východní Afrika slibuje nezapomenutelné safari zážitky od jara až do zimy.

• Leden až březen: V tomto období se v jižní části Serengeti rodí tisíce pakoňů. Predátoři, jako jsou lvi, gepardi a hyeny, jsou velmi aktivní, takže návštěvníci mohou být svědky dramatických střetů mezi lovci a kořistí.
• Duben až červen: Stáda zahajují svou pouť na sever přes centrální Serengeti. Pohybují se ve velkých počtech a nabízejí výjimečné příležitosti k pozorování zvěře uprostřed úchvatné krajiny.
• Červenec až říjen: Toto období je proslulé ikonickými přechody řek, kdy se obrovská stáda pakoňů odvážně vrhají do vod řek Grumeti a Mara, hemžících se krokodýly. Keňská Masai Mara je v tomto období obzvláště živá a nabízí jedinečnou podívanou na jeden z nejdramatičtějších momentů v přírodě.
• Listopad až prosinec: S příchodem krátkých dešťů se stáda vracejí na jih do Serengeti. Toto období nabízí klidnější, ale stejně fascinující safari zážitek, když se celý cyklus uzavírá a zároveň začíná znovu.

Díky tomu, že každé roční období přináší své vlastní jedinečné zážitky, je východní Afrika dokonalou safari destinací po celý rok. Společnost &Beyond zajišťuje, aby si hosté mohli vychutnat každý okamžik v luxusu a pohodlí.

Související články
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Copyright © RF-Hobby.cz
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz