Tourbillony | 22.10.2024 | Jan Pešek

Hublot se spojil s organizací SORAI, aby společně bojovali za změnu

Hublot pokračuje ve spolupráci s organizací SORAI, Save Our Rhinos Africa and India, kterou založil bývalý mezinárodní kriketista a ambasador Hublot Kevin Pietersen. Švýcarský výrobce luxusních hodinek uvádí na trh limitovanou edici hodinek Spirit of Big Bang SORAI, zahrnující pouze 30 kusů.

Tento ikonický model s ručně natahovaným mechanismem tourbillon a pouzdrem ve tvaru tonneau byl vytvořen na podporu mise SORAI. Jde o čtvrté hodinky z řady Hublot x SORAI, a podobně jako v minulosti, část výtěžku z prodeje bude věnována na ochranu nosorožců.

Hublot věří, že společné úsilí je nezbytné pro ochranu naší planety pro budoucí generace. Nosorožci jsou stále ohroženi vyhynutím, což má dopad na stabilitu pěti klíčových druhů, které hrají zásadní roli v udržení našeho ekosystému a životního prostředí.

I přes neúnavné úsilí organizace SORAI a jejích partnerů, které výrazně zvýšilo povědomí o ohrožení nosorožců a přispělo k ochraně druhu, krize pokračuje. Podle WWF činil původně počet nosorožců v Africe a Asii na začátku 20. století půl milionu, dnes jich zbylo pouze 27 000, a to v důsledku problémů s pytláctvím a ztrátou přirozeného habitatu.

Ale díky sjednocení za změnu „United for Change“ přichází i dobré zprávy. Ochranné programy, jako jsou ty, které podporuje SORAI, pomohly zvýšit populaci indických nosorožců z přibližně 200 na začátku 20. století na dnešních přibližně 4 000, zatímco počet černých nosorožců se za poslední dvě dekády zdvojnásobil. Hublot je hrdý, že může podporovat SORAI v jejích snahách posílit ochranné agentury, pokračovat v této práci a přinášet pozitivní změny.

SORAI, kterou v roce 2018 založil Kevin Pietersen, je sociálně odpovědná organizace s posláním sjednotit různé komunity, firmy a partnery s cílem zajistit přežití a prosperitu klíčových druhů v Africe a Indii. Mezi mnoha organizacemi a projekty, které SORAI financuje, patří Care for Wild v Jižní Africe, která zachraňuje a pečuje o opuštěné, zraněné nebo sirotčí ohrožené druhy, zejména nosorožce.

Nosorožci jsou stále loveni kvůli hodnotě svého rohu. V některých kulturách se věří, že má léčivé nebo spirituální účinky, ačkoliv je složen z keratinu — proteinu, který je rovněž součástí lidských vlasů a nehtů. Pytláctví představuje komplexní problém, jehož kořeny sahají do chudoby a mezinárodních zločineckých sítí. Vize organizace SORAI spočívá v podpoře průkopnických vzdělávacích a vymáhacích programů boje proti pytláctví. Ačkoliv neexistuje rychlé řešení, SORAI je odhodlaná dlouhodobě se těmito problémy zabývat, což umožňuje podpora ze strany firem jako je Hublot.

Související články
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Copyright © RF-Hobby.cz
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz