Hory | 22.10.2024 | Jan Pešek

Zimní sezóna v Livignu se blíží. Na co se můžete těšit?

S příchodem zimní sezóny se Livigno chystá přivítat návštěvníky na svých malebných horských svazích a nabídnout jim nezapomenutelné zážitky. Toto horské středisko v srdci italských Alp, nacházející se ve výšce přes 1 800 metrů nad mořem, se pyšní jedněmi z nejlepších sněhových podmínek v Evropě a je tak oblíbeným cílem pro milovníky zimních sportů. Od 30. listopadu do 1. května 2025 ožije energií a nabídne perfektní mix vzrušujících zimních sportů, autentického alpského stylu a úchvatných přírodních scenérií.

Díky své poloze vysoko v italských Alpách nabízí Livigno pravého „vysokohorského ducha“, s nedotčenou přírodou a ohromujícími panoramaty. Perfektní sněhové podmínky a nádherné alpské výhledy vytvářejí kouzelnou zimní krajinu ideální jak pro aktivní dobrodružství, tak pro zasloužený odpočinek.

Dlouhá sezóna nabízí dostatek času k prozkoumání místních sjezdovek, které jsou pečlivě připraveny pro lyžaře všech úrovní, od začátečníků po zkušené experty. S moderními vleky a kvalitně udržovanými tratěmi je Livigno místem, kde na vás čeká zábava, adrenalin a vzrušení po celou sezónu. Kromě lyžování a snowboardingu si návštěvníci mohou užít autentické alpské zážitky – od ochutnávání místních specialit až po relaxaci v elegantních ubytováních, které představují to nejlepší z italské pohostinnosti.

Sportovní ráj v srdci Alp
Livigno je ideální destinací pro milovníky zimních sportů, nabízející širokou škálu aktivit pro všechny úrovně – od lyžování a snowboardingu až po běžecké lyžování a skialpinismus.

Díky skvělým sněhovým podmínkám, více než 115 kilometrům sjezdovek a modernímu vybavení středisko nabízí vzrušující zážitky pro lyžaře všech úrovní – a nepřetržitou akci a energii pro ty, kteří chtějí zimní sezónu prožít naplno. Navíc nově zrekonstruovaná gondola Mottolino a sedačková lanovka Monte Sponda zlepší přístup na sjezdovky.

S blížící se sezónou plánuje Livigno otevřít v sobotu 26. října také tréninkovou běžeckou trať, a to díky pokročilým technikám zasněžování. Toto brzké otevření umožní nadšencům začít s tréninkem ještě před oficiálním zahájením zimy.

Alpský styl „Made in Italy“
Livigno není jen o sportu, ale také o nezapomenutelné atmosféře, kterou nikdy jinde nezažijete. Středisko je proslulé svým alpským stylem „Made in Italy“ a vyzařuje elegantní a šik atmosféru, která odráží italský šarm a design na každém kroku. Po vzrušujícím dni na sjezdovkách mohou návštěvníci relaxovat v kouzelných horských chatách, vychutnávat si autentickou italskou kuchyni nebo procházet stylové butiky nabízející značkovou módu a místní řemeslné výrobky.
Gurmáni navíc ocení pestrou kulinářskou scénu, která dokonale ladí s alpským prostředím. Ochutnat zde můžete tradiční pokrmy, jako jsou pizzoccheri, syté pohankové těstoviny s bramborami, sýrem a zeleninou, a sciatt, křupavé smažené bochánky plněné sýrem. Najdete zde také lokální speciality, jako je bresaola, sušené hovězí maso, a polenta taragna, připravovaná z pohankové mouky a sýru.

AquaGranda otevírá zimní sezónu s novým saunovým světem
Pro ty, kteří hledají relax, je AquaGranda ideální místem pro odpočinek. Nově rozšířená venkovní plocha a moderní saunový svět s kapacitou až 100 lidí dělá z AquaGrandy jedno z největších wellness center v Evropě. Saunový ráj je speciálně navržen pro různé saunové ceremoniály a nabízí širokou škálu zážitků – termální lázně, různé druhy saun, turecké lázně a vířivky s masážními tryskami. Hosté mohou také vyzkoušet slaný bazén, ochlazovací zónu s ledem, dva velké plavecké bazény (25 a 50 m) či se nechat hýčkat širokým výběrem masáží a kosmetických procedur. S wellness barem, Kneippovým chodníkem, třemi relaxačními zónami a klidným venkovním prostorem nabízí AquaGranda dokonalou rovnováhu mezi sportovním vyžitím a odpočinkem.

Speciální nabídky: Skipas zdarma na začátku a konci sezóny
Aby byla letošní zimní sezóna ještě atraktivnější, připravilo Livigno speciální nabídku: v období od 30. listopadu do 20. prosince 2024 a poté od 12. dubna do 1. května 2025 si mohou hosté při minimálním pobytu 4 noci v hotelu (3 dny lyžování) nebo 7 nocí v apartmánu (6 dní lyžování) užít skipasy zdarma. Během Velikonoc (18. až 21. dubna 2025) platí pro využití akce podmínka minimálního pobytu 7 nocí ve vybraném ubytování a 6 dní na sjezdovkách.
Ceny skipasů v termínech 30.11.24 – 06.12.24, 09.12.24 – 13.12.24, 12.04.25 – 17.04.25 a 22.04.25 – 01.05.25 pak pořídíte za zvýhodněnou cenu 36 eur. V hlavní sezóně startují na 56 eurech.

Přípravy na zimní olympijské hry 2026

Do zahájení zimních olympijských her zbývá něco málo přes rok a Livigno se intenzivně připravuje na svoji hostitelskou úlohu. Letošní sezónu věnuje sérii předolympijských akcí. Dne 6. února 2025 proběhne v Livignu speciální oslava, která zahájí oficiální odpočítávání k začátku her.
Kromě příprav na olympijské hry patří k hlavním událostem také La Sgambeda, která se uskuteční 15. prosince 2024. Tento populární maraton v běžeckém lyžování přiláká sportovce z celého světa. Později, 13. a 14. března 2025, se koná prestižní závod Coppa delle Alpi, automobilový závod přes Alpy v rámci slavného seriálu Mille Miglia. Ve dnech 9. až 13. května 2025 proběhne v Livignu testovací závod Moguls and Aerials, který poslouží jako důležitá zkouška soutěžního formátu pro nadcházející olympijské hry.

„Tato sezóna v Livignu není jen o lyžování – jde o kompletní alpský zážitek. S ohromujícími vrcholky a úchvatnou krajinou vás Livigno zve, abyste svou zimní dovolenou povýšili na něco opravdu výjimečného. Ať už toužíte po aktivním dobrodružství nebo zaslouženém odpočinku, naše špičkové středisko spojuje krásu přírody s jedinečnou elegancí. Přijeďte pro jedinečné zážitky a zůstaňte pro nezapomenutelné vzpomínky,“ uvedl Luca Moretti, generální ředitel společnosti Livigno Next.

Související články
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Copyright © RF-Hobby.cz
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz