Pánské hodinky | 24.10.2024 | Marek Zelený

Limitovaná edice PRIM Opava: Oslava 800 let města Opava v 24 unikátních kusech

Město Opava, ležící v Moravskoslezském kraji na břehu stejnojmenné řeky, slaví letos 800 let od svého založení. K tomuto významnému jubileu byla v manufaktuře v Novém Městě nad Metují vytvořena speciální limitovaná edice hodinek Prim.

Každé hodinky této edice nesou hlubokou symboliku spojenou s městem Opava. Na korunce najdete vyrytý rok 1224, což je rok založení města. Zvláštní pozornost byla věnována i ručkám – minutová a hodinová jsou v červené barvě, zatímco vteřinová září zlatem.

Zlatá barva není náhodná; odkazuje na tradiční znak města a je zakončena miniaturou městského erbu. Tyto detaily činí hodinky nejen vizuálně atraktivními, ale i skutečným nositelem historie.

Pod indexem šesté hodiny se skrývá další překvapení: stylizovaná silueta slavné opavské radnice s věží Hláska. Kromě toho na ciferníku najdete i označení „OPAVA 800“, což zdůrazňuje význam tohoto výročí. Na zadní straně hodinek se pak nachází městský znak, pod kterým je zřetelně vyryto „OPAVA 800“ spolu s unikátním číslem limitované edice. Pod dýnkem se ukrývá kvalitní švýcarský automatický strojek značky ETA.

Hodinky jsou vybaveny elegantním černým řemínkem z krokodýlí kůže, který přispívá k luxusnímu vzhledu. Pro ty, kteří potřebují specifickou délku řemínku, je možné na přání objednat kratší nebo delší verzi. Celá edice je zabalena do černé lakované krabičky se znakem města a doprovázena certifikátem garance původu a brožurkou, která přibližuje detaily této edice.

Související články
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Copyright © RF-Hobby.cz
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz