Four Seasons Hotel Prague se zapojuje do celosvětové iniciativy Four Seasons podporující laskavost a dobré skutky v rámci Světového dne laskavosti, letos nesoucí název Food at the Heart. Šéfcukrář hotelu Giovanni Marco Carandino se svým týmem pro tuto příležitost navrhl speciální dort s názvem EMBRACE neboli Objetí. Výtěžek z prodeje tohoto speciálního dortu poputuje Nadaci Terezy Maxové dětem na podporu matek s dětmi ve vybraných azylových domech.
Dort Embrace, který je oslavou laskavosti, soudržnosti a radosti pomáhat ostatním, bude k zakoupení od 13. listopadu až do konce roku v restauraci CottoCrudo hotelu Four Seasons.
„Máme radost, že můžeme pozvat naše hotelové i místní hosty, aby se k nám připojili a přispěli na dobrou věc prostřednictvím zakoupení této delikatesy,“ říká šéfcukrář Giovanni Marco Carandino. „Tím, že si náš dort zakoupí pro sebe či své blízké, tak přímo podpoří ty, kteří naši společnou pomoc a podporu potřebují nejvíce – děti v azylových domech.“
Dort Embrace, neboli česky Objetí, je lehký mousse dort z mléčné čokolády a skořice. Při přípravě receptu byl šéfcukrář Carandino inspirován nadcházející vánoční atmosférou a lokálními surovinami. Použil místní chutě a aroma, jako je skořice – tradiční ingredience v českém vánočním cukroví – a hrušky od místních pěstitelů.
Dort je doplněn sicilskými pomeranči, jejichž sklizeň právě probíhá a které mu dodávají jemnou, výraznou chuť, a nabízí tak dokonalou kombinaci sladkosti i kyselosti. Krémový karamel a bohatá čokoládová pěna přinášejí vyvážený kontrast k výraznému citrusovému krému a ve spojení s jemným kakaovým piškotem vytvářejí skutečně harmonický zážitek.
Dort Embrace je vhodný pro 6 osob a lze jej objednat přímo v restauraci CottoCrudo za 990 Kč,
s časovým předstihem minimálně 6 hodin. Pro více informací nebo pro objednání prosím volejte +420 221 426 880.