Minulý týden jsme si udělali výlet po královských Vinohradech. Po návštěvě několika námi ověřených restaurací jsme se ale rozhodli, že dnes je čas na změnu. Zavítat do podniku, který nás okamžitě nadchne svým prostředím, atmosférou a samozřejmě i svým menu. A přesně to se nám stalo, když jsme v Budečské ulici narazili na Di Nuovo.
Sešli jsme tři schůdky a už jsme byli v centru dění. A to jsme nevěděli, co nás čeká, když nás pan číšník usadil v zadní části restaurace. Nádherně prosvětlená místnost, plná květin a krásných dekorací.
Na začátek objednali pár klasických předkrmů, Burattu, Vittelo Tonnato, grilované artyčoky a mortadellu s lanýži, vše jsme vzájemně sdíleli a nemohli jsme být více spokojeni. Nesměla chybět Kambala z denní nabídky, kterou obsluha vykostila přímo u stolu a steak z Josper grilu. Vše bylo delikátní. Jen co jsme dojedli, přišli nás pozdravit majitelé této restaurace Karel Šimůnek a Petr Hajný. Využila jsem příležitosti a rozhodla se oba pány trochu vyzpovídat.
Jak je to dlouho co jste otevřeli na Vinohradech?
Je to vlastně nedávno, začal Karel Šimůnek, slavnostní otevření jsme zvládli 16. května a od té doby fungujeme na plno. Od začátku května jsme ale jeli ve zkušebním provozu, vždy si musíte před otevřením na plno všechno vyzkoušet, ono je to trochu jiné na papíře, než potom v reálu, dodává Petr Hajný.
Proč jste vlastně restauraci stěhovali?
Na bývalém místě naše restaurace nemohla zcela využít svého potenciálu, a tak jsme se s Petrem po zralé úvaze rozhodli pro zásadní krok, a to přesunout se přímo do centra Vinohrad. Ona většina našich hostů za námi stejně dojížděla z Prahy, tak jsme se vlastně jen přiblížili k nim, usmívá se Petr.
Co od této změny polohy hlavně očekáváte?
V Horních Jirčanech, kde jsme s Di Nuovo začínali, jsme neměli otevřeno celý týden, restaurace fungovala spíš o víkendu a ve všední den trochu stagnovala. Od Vinohrad očekáváme pravý opak. Plné všední dny a trochu volnější víkend, začal Karel. Cítíme, že na víkendu budeme muset opravdu zamakat, abychom přilákali Pražany. Hlavně v létě se celé město vylidní a musíte s něčím zajímavým přijít.
Už víte s čím?
Rádi bychom vyzkoušeli to, co se nám osvědčilo v Zas a Znova, Petr šikovně připomene vlajkovou restauraci, kterou s Karlem před 6 lety otevřeli v Sulicích jako jejich první. V Zas a znova děláme takzvané rodinné stoly, je to vlastě sdílené menu doprostřed stolu, máte možnost ochutnávat od každého kousek, takže vám budeme servírovat předkrmy, pastu, risotto, hlavní chody a vy budete ochutnávat a ochutnávat.
Jste Italská restaurace, tak se nabízí otázka, co pizza?
Pizzu oba milujeme, směje se Petr, ale u nás ji nenajdete. Myslím, že italská kuchyně je skvělá a rozmanitá i bez ní, každý z italských regionů nabízí úžasné suroviny, jen se nebát je ochutnat. Například tradiční kalábrijskou nduju (červená paštika z pikantních chilli-papriček a kořeněného masa) u nás ji můžete ochutnat ve spojení se slávkami a nově i s burattou. Ale nezoufejte, pokud zrovna nechcete objevovat, u nás najdete i klasiku jako Spaghetti carbonnara, Risotto alla Milanese nebo Vitello Tonnato.
Za mě i za celou mou rodinu musím konstatovat, že přesunout Di Nuovo do srdce Vinohrad bylo skvělé rozhodnutí. Máme restauraci pár zastávek tramvají, a po ochutnávce z jejich menu se jistě budeme rádi vracet, abychom si nenechali ujít jediné delikatesy, které pánové se svým personálem připravují. Byl to skvělý zážitek, musím jej brzy zopakovat. Už vím, kam vyrazím s kamarádkami.