Restaurace | 10.2.2025 | Marek Zelený

Zavináč s velkým Z. Běžte ho ochutnat do Tritonu

Tradiční česká pochoutka v moderní podobě. Jemný, lahodný a šťavnatý. Takový je zavináč v restauraci Triton umístěné v nádherném prostředí secesní jeskyně. Klenot mezi zdejšími předkrmy je dotažený k naprosté dokonalosti. A představuje krásnou ukázku unikátního rukopisu šéfkuchaře Tritonu Tomáše Kohúta, mezi jehož kuchařské koníčky patří prezentace tradičních českých pokrmů v moderním stylu.

V čem je zavináč z Tritonu jiný? Snad úplně ve všem. Připravuje se z jemného masa candáta, ale doma můžete použít lososa či pstruha. Zásadní je ovšem marináda, namíchaná z Champagne octa, cukru, soli a esence kopru. Do této marinády se ryba naloží zhruba na šest hodin. Díky tomu získá maso až neuvěřitelnou jemnost a svěžest.

Zavináč v Tritonu nabízí nečekaně sofistikovaný chuťový zážitek, neboť představuje jakýsi pomyslný most mezi klasickou hospodskou chutí zavináče a jeho gurmánskou verzí, která vám ukáže, jak jemná je přirozená chuť nejlepší sladkovodní ryby. A věřte nám, že překvapení, jaké v Tritonu zažijete, si budete pamatovat hodně dlouho.

Související články
Nenechte si ujít další zajímavé články
Copyright © RF-Hobby.cz
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz