Restaurace | 13.3.2025 | Marek Zelený

The Artisan představuje nový degustační zážitek

Představte si večer, kdy se vůně grilovaného masa snoubí s tóny živého jazzu a každý chod vypráví příběh. The Artisan přichází s novým konceptem pátečních degustačních večerů „From Farm to Grill… and Jazz“, který není jen o skvělém jídle, ale o celkovém smyslovém zážitku. Každý pátek se hosté mohou vydat na kulinářskou cestu, která propojuje poctivé suroviny, udržitelnost a příběh restaurace s prvotřídní gastronomií a atmosférou živého jazzu.

Nový koncept reflektuje celou filozofii The Artisan – důraz na sezónní ingredience od lokálních farmářů, inovativní techniky, minimální produkci odpadu a spojení tradičních chutí s moderní gastronomií. „V Artisanu je pro nás klíčové, odkud suroviny pocházejí a jak s nimi pracujeme. Chceme hostům ukázat, že skvělé jídlo začíná u výběru těch nejlepších surovin a poctivé domácí výroby. Každý chod tohoto večera vypráví náš příběh – o řemeslu, respektu k surovinám a radosti z vaření,“ říká David Rejhon, šéfkuchař The Artisan.

Večer startuje v Artisan Baru, kde hosty přivítá signature koktejl Springphony – osvěžující kombinace českého OMG ginu, motýlího květu a domácího bezového sirupu. K němu se servíruje Chef’s Amuse Bouche, první ochutnávka večera.

Hosté se poté vydají na exkluzivní prohlídku kuchyně, která jim přiblíží filozofii zero-waste, práci se sezónními surovinami, skleníkem plným čerstvých bylin i Artisan včelstvy, jejichž med se promítá do menu. Součástí je i ochutnávka domácích specialit, jako je fermentovaná zelenina, řemeslné oleje nebo právě med z vlastní produkce.

Hlavní hvězda večera: prémiové maso z Josper grilu
Středobodem zážitku je výběr masových specialit, které jsou připravovány na Josper grilu – ikonickém španělském grilu kombinujícím otevřený oheň s precizní regulací teploty. Hosté si mohou zvolit svůj ideální kousek masa, který doprovází předkrm, degustační porce tří tataráků včetně hovězího s křepelčím žloutkem, lososového s citrusovou kůrou a vegetariánská variace s kozím sýrem.

Na závěr nesmí chybět dezert inspirovaný českými chutěmi, například medový cheesecake s citronem a tymiánem. Hosté si také odnesou malý dárek – ručně vyráběné pralinky, digestiv na cestu nebo speciální medový suvenýr jako vzpomínku na výjimečný večer.

Jazz jako rytmus celého večera
Každý chod má svůj vlastní rytmus – od svěžího amuse-bouche až po závěrečný sladký akord v podobě dezertu. A právě jazz dodává celé večeři nenucený, přirozený flow. Celý večer provází jazzové trio, které vytváří atmosféru elegantní, ale uvolněné večeře. V repertoáru zazní jak klasické jazzové skladby, tak české melodie v jazzovém aranžmá.

Nový koncept startuje 11.dubna a bude probíhat každý pátek od 17:00 do 20:00.

Související články
Nenechte si ujít další zajímavé články
Copyright © RF-Hobby.cz
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz