Designová restaurace Talíř na Václavském náměstí, romantická zámecká restaurace Chateau Ctěnice a krkonošská restaurace Končina v Harrachově spojuje v srpnu společné téma elegance a poctivé gastronomie prvorepublikové éry. Hosty čeká nabídka inspirovaná tradiční kuchyní s důrazem na zvěřinu, klasickou svíčkovou a sladké tečky.

„Vraťte se s námi do časů noblesy, elegance a poctivé gastronomie první republiky. Na měsíc srpen jsme připravili pro naše hosty nabídku, která je inspirovaná tradiční kuchyní té doby, kde nechybí zvěřina, svíčková ani sladká tečka,“ říká šéfkuchař Denis Wágner, který dohlíží na většinu restaurací skupiny Pytloun Restaurants.

Odlišnou cestu volí liberecká restaurace Zlatý kohout, která je zařazena do prestižního průvodce Gault&Millau a nedávno byla také oceněna jako jedna ze tří restaurací s top personálem v Libereckém kraji. Ta v srpnu nabídne lehké a osvěžující menu plné sezónních surovin vrcholícího léta.
„Srpen je čas, kdy léto vrcholí a příroda servíruje to nejlepší ze své palety chutí. Ve vzduchu se mísí vůně bylin, zralého ovoce a teplých večerů. Naše srpnové menu je poctou tomuto období – lehké, osvěžující a plné sezónních surovin,“ popisuje srpnové menu restaurace Zlatý kohout šéfkuchař Jan Martínek.