Restaurace | 15.8.2025 | Marek Zelený

Snídaně, kvůli které si přivstanete. Bread Society přináší chuť a klid do ranního shonu

Košířská pekárna Bread Society dokazuje, že snídaně může být požitkem i smysluplným ranním rituálem. Od pondělí do soboty zde až do 14 hodin servírují brunche, mezi pokrmy nechybí snídaňové klasiky jako vejce benedict, francouzská omeleta nebo turecké vejce. To vše doplněné zdejším kvasovým chlebem. Milovníky sladkého potěší buchtičky s krémem nebo granola, kterou si zde taktéž pečou sami. Vše doplňuje nabídka sladkého a slaného pečiva, každý den čerstvě napečeného.

Vůně kváskového chleba, máslových croissantů – a také krémových míchaných vajec. Že je vydatná snídaně základem úspěšného dne, si dobře uvědomují i v pekárně Bread Society. Kromě širokého výběru sladkého a slaného pečiva zde proto nabízí i snídaně a brunche, a to až do 14 hodin. Mezi snídaňovými pokrmy nechybí klasiky jako již zmíněná krémová míchaná vejce, nadýchaná francouzská omeleta, hříšná vejce benedict à la carbonara či zapečený toast croque madame. Ti, kdo preferují sladké snídaně, si mohou vybrat french toast, buchtičky s krémem nebo granolu.

„Osobně nedokážu bez pořádné snídaně fungovat naplno. Nemusí ale jít jen o rychlou povinnost. Snídaně by měla být rituál, který určí ráz celého dne. A přesně o to se snažíme v Bread Society – nabídnout hostům místo, kde si kromě našeho pečiva vychutnají plnohodnotné ranní menu a chvilku klidu. Ať už je čeká pracovní maraton, nebo víkendový rodinný program,“ vysvětluje zařazení snídaní do nabídky Lucie Caïs Steblová, majitelka Bread Society.

Stávající nabídku ještě obohatil foodbloger Vojtěch Kanta, na Instagramu známý jako Kantathechef. Vaření bylo jeho vášní již od dětství, nejraději pak experimentuje s chutěmi. Pro Bread Society připravil specialitu v podobě opečeného croissantu s pistáciovou mortadelou, vejcem 63 a holandskou omáčkou.

Dobroty po celý den

Ani hosté, kteří dorazí později odpoledne, nepřijdou zkrátka. Snídaňové menu střídá to obědové. Dopřát si lze polévku a dále salát: niçoise s tuňákem, caprese, caesar nebo řecký. Vitrínu každý den také naplní čerstvě upečené francouzské, skandinávské a české pečivo. Od kvasového chleba a baget přes plněné croissanty a danishe až po kynuté buchty a koláče.

Bread Society má nyní otevřeno každý den vyjma neděle. Brunch servíruje do 14 hodin, kávu a pečivo si zde hosté vychutnají ve všední den do 19 hodin, v sobotu do 15 hodin. Od září pak bude otevřeno i v neděli.

Pekárna se nachází v Košířích, v přízemí nedávno zrekonstruované továrny Meopta. Okolí tak vybízí po vydatné snídani ještě k procházce. Stačí vzít v Bread Society svačinu (například chleba s pomazánkou) a vyrazit. Hned za pekárnou začíná přírodní park Košíře–Motol, v němž se nachází hned několik památek: studna Diana, poustevna, rozhledna Cibulka nebo Čínský pavilon. Rozejdete-li se na druhou stranu, dojdete k vidoulské jeskyni. Komu se nechce chodit pěšky, může vyrazit vlakem ze stanice Praha–Cibulka na Smíchovské nádraží, přičemž trasa vede kolem hradiště Děvín a Dívčích hradů. Na Dívčích hradech se navíc nachází výběh koní Převalského. Do obory sice nelze vstoupit, ale zvířata lze sledovat ze třech pozorovatelen umístěných po jejím obvodu. Ať už vás zláká kterákoli varianta, nezapomeňte se před výletem posilnit (nebo odměnit po něm) v Bread Society.

Související články
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Copyright © RF-Hobby.cz
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz