Chladné a temné zimní měsíce nemusí být vůbec nudné, když přijdete do Vinograf Wine Bar & Restaurant. Nové zimní menu voní mořem, lesem a vínem a podává se od poloviny prosince až do konce února.

Dlouhé večery a klesající teploty mohou způsobit chmury, ale s dobrým jídlem, s milými přáteli a v hezkém prostředí se jim čelí výrazně lépe. Přivítá vás útulný interiér s příjenými sedačkami a s obrazy od Jakuba Špaňhela vás noblesně přivítá. Nechte se hýčkat. Šéfkuchaři Andrej Mišutka a Radek David si na zimu připravili nové sezonní menu, které kombinuje lokální poklady se světovými lahůdkami.

Zimní menu uvádí tatarák z tuňáka, který zdobí avokádový krém, voňavý a sladkokyselý gel z exotického citrusu yuzu a sépiový krekr. Navazují pečená kachní Foie Gras s karamelizovanými jablky, fíky, sušeným hroznovým vínem s kořeněným glazé. S hlavním chodem se vracíme zpět do českých luhů a hájů.

Pečené kachní prso doprovází karamelizovaná čekanka marinovaná v pomerančové kůře, jemné zapečené bramborové plátky ve smetaně a omáčka Bigarade, která jídlu dodává francouzský šarm. Tato pomerančová omáčka se připravuje zkaramelizováním cukru s octem a následným svařením s vývarem a pomerančovou šťávou a proužky kůry. Hustá, voňavá omáčka nasládlé chuti výborně doprovází tučnější kachní prso.

Druhým hlavním chodem jsou medailonky z hovězí svíčkové jsou doprovázené raviolou plněnou kořenovou zeleninou a kaštany, omáčkou z koňaku a kachních Foie Gras a kadeřávkem, jednou z mála zimních zelenin dostupných i u nás. Na závěr nechybí sladká tečka, čokoládový desert „Mont Blanc“ z čokolády Valrhona s karamelizovanými lískovými oříšky a kaštanovým pyré.

Zimní menu se podává od poloviny prosince až do února, můžete si ho dát celé nebo si ho poskládat podle chuti. Na Vánoce je ve Vinograf Wine Bar & Restaurant zavřeno, ale můžete zde oslavit konec roku. Na Silvestra je otevřeno večer a slavnostní menu bude poskládáno z toho nejlepšího z celého roku. Jednotlivé chody snoubí someliér Tomáš Melich s pečlivě vybranými víny. Kolekce je pestrá, od malých rodinných vinařství po ikony vinařského světa. Velká část z více než 400 vín je možné ochutnat po sklence, včetně dražších lahvích díky speciální technologii uzávěru Coravin.
Zimní degustační menu: 1 450 Kč
Tartar z tuňáka, avokádový krém, gel z yuzu, salátová okurka a krekr z ančoviček a sepiového barviva
Pečená kachní Foie Gras, karamelizovaná jablka, fíky, sušené hroznové víno marinované ve svařeném víně a kořeněné glazé
Pečené kachní prso, karamelizovaná čekanka marinovaná v pomerančové kůře, bramborové pavé a Bigarade omáčka
Medailonky z hovězí svíčkové, raviola plněná kořenovou zeleninou a kaštany, kadeřávek a omáčka z koňaku a kachních Foie Gras
,,MONT BLANC´´ – Cremeux z čokolády Valrhona, karamelizované lískové ořechy, čokoládová hlína, kaštanové pyré a vanilková espuma