Sociální sítě
Nahoru

Jediný Edox s repeticí v Čechách

Mezi nejslavnější partnerství švýcarské značky Edox patří určitě to s rychlostními čluny Class 1 a s jachtařským klubem Dubai International Marine Club. Právě jeho nejrychlejší a nejlepší jachtařské posádce Sea Dubai jsou věnovány nové náramkové hodinky Grand Ocean Cape Horn 5 Minute Repeater, o kterých vám iLuxus přináší vůbec jako první z českých médií žhavé zprávy.

Grand Ocean Cape Horn 5 Minute Repeater si vypůjčily své jméno od nejjižnějšího mysu chilské části souostroví Tierra del Fuego, tedy Ohňové země. Tím je Mys Horn, který je zároveň i nejjižnějším mysem amerického kontinentu. Právě jeho rytinu lze objevit na dýnku hodinek, které nabízí skrze malé safírové sklíčko, připomínající palubní okénko, i průhled na setrvačku. Ta pracuje na 4Hz frekvenci a náleží základnímu kalibru ETA 2892-A2 s automatickým nátahem. K tomuto mechanickému strojku náleží i modul bicího mechanismu z osvědčené dílny Dubois-Dépraz.

Pro celý svět vzniklo pouhých 30 exemplářů, přičemž do České republiky se podařilo dovézt právě jeden – a to model s číslem 10! Redakci magazínu iLuxus, s pomocí fotoateliéru Photowatches.eu, se podařilo přímo tento žádaný klenot nafotit a proto vám nyní přinášíme „živé“ fotky skvostného klenotu, který je vystaven v pražském obchodě tradičního rodinného klenotnictví Altman na Václavském náměstí.

A čím tedy hodinky uhranou? Jejich leštěné 45mm ocelové pouzdro, se specifickými nožkami pro uchycení koženého řemínku, nabízí dvojici korunek. Pravá, na pozici 4, je šroubovací a slouží k občasnému nátahu strojku a k seřizování ruček. Na pozici 8 je pak tlačítko, jehož stlačením dojde ke spuštění pětiminutové repetice. Tato akustická komplikace má za úkol, pomocí gongů a dvojice kladívek, signalizovat přesný čas v hodinových a pětiminutových intervalech.

Edox, vyrábějící hodinky už déle než 125 let, se navíc rozhodl hodinkám zkrášlit mechanický strojek ručními rytinami a drobnou skeletonizací, čímž odkrývá pohled na pohyby zmíněných kladívek a soukolí hodinového strojku. 15,4mm vysoké pouzdro je navíc voděodolné do 50 metrů, takže lze tyto úchvatné hodinky nosit i při plavbě na jachtě a ne pouze k obleku.

Cena modelu Edox Grand Ocean Cape Horn 5 Minute Repeater je 348 550 Kč a rezervovat si je lze na telefonním čísle 731 635 596.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.