Sociální sítě
Nahoru

Skleněné náhrobky: Morbidní okázalost nebo luxusní design a pocta zesnulým?

Moderní technologie už dorazily  do oboru, který nemůže dělat každý, ovšem každý z nás ho jednou bude potřebovat. Pohřebnictví, konzervativní obor versus luxusní záležitost, skleněné náhrobky. Že jste o tom ještě neslyšeli a ani jste nijak jinak nezaregistrovali, že něco takového už existuje? Ano existuje. Sklo bylo, je a vždy bude výsadou luxusních interiérů rezidencí a budov. A teď se sním stále častěji můžete setkat v podobě skleněných náhrobních desek.

Nové technologie digitálního keramického potisku v kombinaci s CNC obráběním přinášejí možnosti, které mohou být až extravagantní, okázalé, přesto však jedinečné a dech beroucí. Designéři stále objevují nové a nové možnosti tvarů, materiálových kombinací a různých provedení.Hra s průhledností, světlem a tmou, nabízejí další a další řešení. Designéři jdou dál, až na hranu možností technologie. A tak tento velmi zajímavý a ojedinělý produkt, který si stále více nachází své zákazníky, je něco, co jsme tady zatím ještě neměli.

Sklo je věčné a stává se tak velmi hodnotným estetickým prvkem našich hřbitovů. Odborníci bezmezně věří těmto novým, moderním technologiím, intenzivně je extrémně testují, a proto garantují stálobarevnost svých náhrobků na 100 let v exteriéru. Samozřejmostí je komplexní servis od zpracování grafiky včetně retuší i starých fotografií, zaměření a dodávka náhrobku, případně jeho instalace. Mezi nové služby také patří překreslení velmi starých a poničených fotografií, které jsou pro pozůstalé velmi důležité, což si designéři uvědomují.

Více se dovíte na stránkách www.greytech.cz.

Více z rubriky Umění

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.