Sociální sítě
Nahoru

Hravé české chutě v Hergetově Cihelně

Inspirace českou kuchyní aneb jak připravit českou klasiku v moderní a překvapivé formě. Právě takový cíl si dal při skladbě podzimního menu talentovaný šéfkuchař Hergetovy Cihelny Vojtěch Václavík. A jak se mu to povedlo? Na výbornou.

Kachna, matesy, kuře s nádivkou či svíčková. Na první pohled běžná česká jídla jsou v Hergetově Cihelně prezentována v mimořádně působivé podobě. Pojďme si je blíž představit. Losos à la mates se salátem z fenyklu, řapíkatého celeru a kaparovou remuládou překvapí skvostnou chutí ryby marinované v soli a cukru a pak v hořčici s olejem a octem.

Ještě rafinovanější je ovšem verze tradiční české „kačeny“ se zelím, která dostala značně novátorský vzhled. Kachní konfit pečený v sádle je totiž obalený ve filotěstě a osmažený do podoby křehkých taštiček, které se servírují s červeným zelím a úchvatnou švestkovou omáčkou, připravenou z čerstvých i sušených švestek, zázvoru, skořice, badyánu a slivovice.

Potěší také candát s fazolovým ragú, jehož chuť nádherně doplňuje lahodná omáčka z černého piva a kapustová kroketa či kuře plněné směsí hub a kaštanů, podávané s tuřínem, kapustičkami, celerovým pyré a kandovanými višněmi. Typické podzimní jídlo. Velkým hitem bude ovšem fantastická svíčková z křehkého masa jelínka sika s máslovými knedlíky a brusinkovým čatní. Kombinace chuťově intenzivní omáčky s měkkým, dvanáct hodin taženým masem je naprosto dokonalá.

Poslední překvapení přináší dezert, který je opět kreativní variací známé a oblíbené klasiky v podobě horkých malin se zmrzlinou. Václavík je nabízí ve formě šťavnatého malinového kompotu s mandlovo-kokosovou granolou, mascarpone, s vanilkovou zmrzlinou a košíčkem z mandlové mouky.

Více z rubriky Restaurace

  • Lagarto jde nahoru

    Severočeský kavárenský řetězec Lagarto už zná celá Česká republika. Rok 2019 je pro majitele Jana Hawelku zlomový. Stávajících 5 poboček rozšíří...

    Marek Zelený1.3.2019
  • La Veranda: Restaurace s přidanou hodnotou

    Pražská restaurace La Veranda vstoupila do nového roku hned s několika oceněními a ještě k tomu přichází s novým sezónním menu....

    Jan Pešek11.2.2019
  • Čínský nový rok oslavte speciálním menu v SaSaZu

    Číňané vstupují do nového roku. Nové éry, tentokrát ve znamení prasete, které evokuje blahobyt. Autenticitu bujarého veselí můžete ochutnat i vy....

    Aneta Šimonková5.2.2019
  • V Kampa Parku brzy začne sezóna polární tresky

    Od ledna do března nabízí mnoho skandinávských restaurací menu založené na chutném mase polární tresky, která se smí lovit pouze v...

    Jan Pešek17.1.2019
  • Zajímavá akvizice bistra Sisters

    Za uplynulý rok usadili ke stolům kolem 100 000 hostů měsíčně a rozhodli se expandovat. Do svého portfolia zařadili na sklonku...

    Jan Pešek11.1.2019
  • Restaurace, která vás povznese blahem

    Levitate. Jak příznačné pro toto místo. Při degustatci tamní kuchyně se totiž budete vznášet blažeností, jak se dají propojit tři různé...

    Martin Macourek7.12.2018
  • Fusion menu v Bistro Provocateur

    Wine & Tapas Restaurant Bistro Provocateur najdete v samotném centru Prahy, v Petrské ulici, a nesmíte ho minout. Provokuje v tom...

    Jan Pešek8.11.2018
  • Skvělá pekárna rozšířila café Nostress

    Nostress cafe restaurant, restaurace s mezinárodní kuchyní v srdci Prahy, se od října 2018 rozšířila o novou pekárnu Nostress bakery ve...

    Jan Pešek6.11.2018
  • Chutě první republiky v restauraci Tiskárna

    Jenom rok stačil k tomu, aby se z Tiskárny stala jedna z nejlepších restaurací zaměřených na naši prvorepublikovou kuchyni. A možná...

    Jan Pešek11.10.2018
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.