Sociální sítě
Nahoru

Hravé české chutě v Hergetově Cihelně

Inspirace českou kuchyní aneb jak připravit českou klasiku v moderní a překvapivé formě. Právě takový cíl si dal při skladbě podzimního menu talentovaný šéfkuchař Hergetovy Cihelny Vojtěch Václavík. A jak se mu to povedlo? Na výbornou.

Kachna, matesy, kuře s nádivkou či svíčková. Na první pohled běžná česká jídla jsou v Hergetově Cihelně prezentována v mimořádně působivé podobě. Pojďme si je blíž představit. Losos à la mates se salátem z fenyklu, řapíkatého celeru a kaparovou remuládou překvapí skvostnou chutí ryby marinované v soli a cukru a pak v hořčici s olejem a octem.

Ještě rafinovanější je ovšem verze tradiční české „kačeny“ se zelím, která dostala značně novátorský vzhled. Kachní konfit pečený v sádle je totiž obalený ve filotěstě a osmažený do podoby křehkých taštiček, které se servírují s červeným zelím a úchvatnou švestkovou omáčkou, připravenou z čerstvých i sušených švestek, zázvoru, skořice, badyánu a slivovice.

Potěší také candát s fazolovým ragú, jehož chuť nádherně doplňuje lahodná omáčka z černého piva a kapustová kroketa či kuře plněné směsí hub a kaštanů, podávané s tuřínem, kapustičkami, celerovým pyré a kandovanými višněmi. Typické podzimní jídlo. Velkým hitem bude ovšem fantastická svíčková z křehkého masa jelínka sika s máslovými knedlíky a brusinkovým čatní. Kombinace chuťově intenzivní omáčky s měkkým, dvanáct hodin taženým masem je naprosto dokonalá.

Poslední překvapení přináší dezert, který je opět kreativní variací známé a oblíbené klasiky v podobě horkých malin se zmrzlinou. Václavík je nabízí ve formě šťavnatého malinového kompotu s mandlovo-kokosovou granolou, mascarpone, s vanilkovou zmrzlinou a košíčkem z mandlové mouky.

Více z rubriky Restaurace

  • Nová restaurace Talíř na Václavském náměstí

    Česká hotelová síť PYTLOUN HOTELS, která poskytuje služby již od roku 2003 a v současné době provozuje čtrnáct designových, tradičních i...

    Jan Pešek10.1.2023
  • La Veranda oslaví Silvester velkolepě

    Restaurace La Veranda přichystala na poslední den v roce úchvatné menu. Kosmopolitní kreativní tým si dal opravdu záležet a vznikl vytříbený...

    Marek Zelený23.11.2022
  • DEER pod stromečkem

    Báječná restaurace Deer v Michalské ulici v samém centru Prahy neuvěřitelně gastronomicky kouzlí. Po příchodu šéfkuchaře Lubomíra Dolejše se změnil ráz...

    Marek Zelený21.11.2022
  • Four Seasons Hotel Prague zve na bílého lanýže a tradiční americké thanksgiving

    Restauraci CottoCrudo v listopadu provoní nezaměnitelná vůně jedné z nejoceňovanějších pochoutek na světě. Výjimečný bílý lanýž Alba z oblasti Piemont v...

    Jan Pešek17.11.2022
  • Česká avantgardní restaurace ZEM zve na jedinečný nedělní „flying brunch“

    Za relativně krátkou dobu své existence přilákala restaurace ZEM hotelu Andaz Prague do svých prostor celou řadu hostů z Česka i...

    Marek Zelený8.11.2022
  • Taštičkový listopad

    The Bistro v pražské Londýnské ulici nabízí nepřeberné množství sezónních tapas. Žádný podnik v Praze není více kosmopolitní a určený k...

    Marek Zelený8.11.2022
  • Husí hody

    Za pár dní přijede Martin na bílém koni. 11.11. je magické datum, ke kterému se váže tato známá pranostika, má svátek...

    Marek Zelený7.11.2022
  • Snídaně k večeři?

    J&J v Teplicích se vyvýjí a neuvěřitelně prosperuje. Po neotřelém provozu se ukázalo, co hosté v kraji a projížděcí návštěvníci milují....

    Marek Zelený1.11.2022
  • Atmosféra Jaderského moře: Restaurace Deco

    Už deset let se v pražských Modřanech nachází malá rodinná restaurace Deco. Za jejím úspěchem stojí majitel a šéfkuchař Saša Babić,...

    Jan Pešek26.10.2022
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.