Sociální sítě
Nahoru

Seiko vyhrálo ve své kategorii v rámci GPHG

7. listopadu 2019 se v Théatre du Léman v Ženevě konalo Grand Prix d’Horlogerie de Genève 2019. Bylo uděleno celkem čtrnáct cen ve specifických kategoriích. Dalších pět cen bylo uděleno za řadu dalších hodinářských počinů. Ze seznamu šesti hodinek v potápěčské kategorii vybrala porota složená ze třiceti odborníku na hodinky a luxusní zboží hodinky Seiko Prospex LX Line Diver’s (SNR029J1) za nejlepší hodinky roku.

Od doby, kdy společnost Seiko uvedla v roce 1965 své první hodinky pro potápěče, vytvořila mnoho dalších hodinek, které si oblíbila řada sportovců a dobrodruhů. Mezi těmito modely se velké oblibě mezi nadšenci do sportovních hodinek těšily zejména hodinky pro profesionální potápěče z roku 1968, tyto hodinky ve své znovuvytvořené podobě vyhrály cenu GPHG v kategorii sportovní hodinky již v roce 2018.

Tento rok se design hodinek Seiko Professional Diver z roku 1968 promítl i do řady Prospex LX Line Diver. Jméno této řady, LX, odkazuje na latinský výraz pro světlo a představuje nenápadné přitakání tomu, jak se světlo odráží na širokých, plochých površích každého pouzdra. Design řady je věrný hodinkám Seiko Professional Diver z roku 1968 a pocit současnosti modelům dodává využití strojku Spring Drive s kalibrem 5R, který nabízí rozptyl přesnosti jednu sekundu na den spolu s vysokou úrovní odolnosti nárazu a teplotním změnám.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.