Sociální sítě
Nahoru

Tři druhy hodinek, které by neměly chybět žádnému muži

Hodinky jsou oblíbeným doplňkem, který doladí celý váš vzhled k dokonalosti. Ačkoliv už nejsou tak často využívány pro sledování času, jelikož máme vždy po ruce chytré telefony, přesto se hodí pro každého, kdo si chce užít jejich eleganci a ozdobit tak své zápěstí. Najít univerzální model není zrovna snadné, proto byste měli mít alespoň tři. To je dostatečný počet, díky kterému si budete moci hodinky vzít na jakoukoliv příležitost.

Proč tři různé modely?

Nejčastěji jsou pánské hodinky nošeny k oblekům jako elegantní doplněk. Tento model většinou bývá poměrně drahý, jelikož jsou od něj očekávány perfektní detaily a kvalitní materiály, které mohou pozvednout celkovou úroveň oblékání. Ovšem byla by škoda nenosit hodinky i při jiných příležitostech. Proto se vám budou hodit také další modely.

Hodinky si totiž můžete vzít třeba i když vyrážíte s přáteli na drink. Takovéto hodinky si stále zachovávají eleganci, ale bývají neformální. Dalším druhem hodinek je ten, který můžete nosit každý den. Ty by měly být odolné, jelikož musí zvládnout každodenní aktivity, ať už je to sport, práce, či jen zábava. Většinou navíc mívají také řadu praktických funkcí kromě měření času.

Pro každodenní nošení

Hodinky prošly v posledním století značným vylepšením, takže už najdete různé modely. Ty pro každodenní nošení by měly mít kvalitní strojek, navíc se hodí také odolnost proti prachu a vodě. Díky tomu se tak na tento typ hodinek můžete spolehnout za jakékoliv situace. V podstatě tedy každý model splňující tyto vlastnosti můžete používat pro každodenní nošení, díky tomu máte velké možnosti výběru. Prioritou těchto hodinek není jejich dokonalý a vyvážený vzhled, ovšem jejich funkčnost.

Hodinky Casio G-Shock

Jestliže hledáte praktické hodinky, které zvládnou nástrahy běžného dne, jako je prach a voda při práci, možné oděrky a podobně, skvělou volbou jsou hodinky Casio G-Shock. Jsou jednou z nejoblíbenějších značek na trhu. Navíc byly prvním krokem k odolným hodinkám, které zvládnou pád z větší výšky a náročné podmínky. Jsou tedy opravdu odolné a můžete je tak vzít kamkoliv. Řada z nich navíc nabízí GPS, barometr, hloubkoměr a mnoho dalšího. Některé z nich dokonce umí také přijímat rádiový signál a mají solární napájení. Díky tomu vás tyto hodinky nezklamou v žádné situaci.

Elegance pro výjimečné příležitosti

Jestliže hledáte hodinky, kterými oslníte, pak to bude právě tento typ. Hlavním účelem elegantních hodinek není poskytovat různé funkce a odolnost, nýbrž skvěle vypadat a být originální. Bývají zaměřeny hlavně na detaily, aby byly jednoduše dokonalé. Můžete tak vybírat z různých designů – kovových či kožených pásků, různých tvarů ciferníku a mnoho dalšího. Tyto stylové pánské hodinky se nejvíce blíží těm, které byly používány v dřívějších letech.

Mnohdy se proto drží tradičního vzhledu – kulatý zlatý ciferník kombinovaný s černým koženým páskem, oblíbené jsou také hranaté ciferníky stříbrné barvy, které mohou mít i kovový náramek namísto koženého pásku. Výběr těchto hodinek záleží zcela na vás. Snažte se hodinky přizpůsobit svému osobnímu stylu. Ovšem nezapomínejte na to, že stejně jako by barva pásku měla ladit k botám, stejně tak je tomu i u hodinek. I ty by měly skvěle pasovat k ostatním doplňkům.

Ležérní modely

Pod ležérní hodinky lze zařadit velmi odlišné modely. V podstatě to mohou být jakékoliv hodinky, ke kterým se hodí tričko a šortky, stejně tak jako košile a společenské kalhoty. Vzít si je tak můžete na procházku do města, oběd v restauraci či večer do baru. Snažte se tedy hledat poměrně neutrální model, který se bude hodit ke všemu. Nebojte se však vybírat i z netradičních modelů, není třeba držet se klasických ciferníku a kůže. Skvěle vypadají minimalistické hodinky, zkuste se proto podívat po něčem neobyčejném.

Hodinky jsou skvělým doplňkem pro každého pána, dokáží totiž dodat šmrnc. Díky velké nabídce různých designů si vždy vyberete to pravé pro vás. Dbejte však na to, aby vybrané hodinky byly vhodné pro danou příležitost. Troje hodinky jsou takovým minimem, se kterým už nebudete mít problém sladit hodinky k danému outfitu.

 

Zdroj obrázku 1: Majdanski/ Shutterstock.com

Zdroj obrázku 2: Daria Minaeva / Shutterstock.com

Tento článek je reklamním sdělením

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.