Sociální sítě
Nahoru

Dokonalé víno existuje

V České republice ho můžete koupit pouze na jediném místě, v pražském e-shopu Umění vína, který je zároveň virtuální galerií nabízející tvorbu několika českých umělců, například grafické listy světově uznávaného výtvarníka Jiřího Slívy.

100 bodů pro Ruster Ausbruch 2014

Umění vína je výhradním dovozcem rakouského vinařství Ernst Triebaumer, jež hned dvakrát dosáhlo dvou nejrespektovanějších vinařských hodnocení. Bílé víno Ruster Ausbruch 2014 získalo 100 bodů amerického kritika Roberta Parkera, jehož hodnocení má vliv na nákup amerických vín a je hlavním faktorem při tvorbě cen nových vín z Bordeaux.

Ruster Ausbruch 2014 se pro veřejný prodej uvolní v prvních měsících roku 2023. Zatím se můžete naladit ročníkem 2017.

100 bodů pro Frankovku Ried Mariental 2018

Od renomovaného rakouského Falstaff Magazine, který je s nákladem 150 000 ks na vydání největším časopisem pro gurmány v německy mluvících zemích, se nejvyššího počtu bodů dočkala Frankovka Ried Mariental 2018.

Obě hodnocení představují senzaci ve vinařském světě. Již hodnoty nad 90 bodů ukazují na dokonalá vína a 100 bodů, tedy maximum, znamená prolomení určité bariéry, překročení hranic, protože přesvědčit přísné porotce, že bylo dosaženo dokonalosti, se příliš často nepodaří.

Také Frankovka Ried Mariental 2018 se v menším množství uvolní do prodeje až zkraje roku 2023. Čekání si můžete ukrátit popíjením dalšího skvěle hodnoceného ročníku 2019.

Ernst Triebaumer

Umění vína nabízí široký výběr vín tohoto malého rodinného vinařství, kterému se daří skloubit produkci komerčně úspěšných špičkových vín s filozofií pomalého života obsahující přírodní přístup k vinicím a vínům, okolnímu prostředí i životu jako celku. Biodynamická certifikace Demeter je pro Triebaumerovy jen základem a nutným minimem pro čistou produkci autentických a přirozených vín s jasným a nezkresleným terroir charakterem.

Robert Parker zařadil vinařství Ernst Triebaumer jako jediné rakouské mezi 24 vinařství z celého světa, kterým udělil speciální zelenou známku Green Emblem pro vinařství s produkcí špičkových vín, a zároveň s nadstandardním a inspirativním přístupem k životnímu prostředí a budoucnosti planety.

Triebaumerovi si chtějí život a víno hlavně dobře užít. Vinobraní není jen práce, ale také příležitost k setkání na kus řeči.

Výroba vína jako privilegium

Samostatnou a jedinečnou kapitolu v nabídce vinařství tvoří Ruster Ausbruch. Tato přírodně sladká vína s chráněnou certifikací původu (Ruster Ausbruch DAC) jsou vnímána jako tradiční rakouská vína se staletou historií. Triebaumerovi považují výrobu tohoto vína za privilegium, jeho věhlas a kvalita umožnila rozvoj regionu, k němuž chtějí svým dílem přispět i v současnosti. Několikrát zmiňovaný Robert Parker označil jejich Ausbruch za nejlepší přírodně sladké víno planety. V  některých letech uvolňují Triebaumerovi do prodeje i vína archivních ročníků, letos v prosinci budete mít možnost ochutnat Frankovku Ried Mariental 2012 a další dvě vína z tohoto ročníku. Všechna k dispozici na umenivina.cz, pro opravdové znalce též v magnum (1,5l) lahvích.

Víno i život vychutnávejte pomalu

Vína od Ernsta Triebaumera jsou vynikající příležitostí k naplnění myšlenky hnutí Slow Food, které založil Carlo Petrini v Itálii již roku 1986 jako protiklad k fast foodu. Jeho cílem bylo naučit se ocenit kulturu stolování a chránit a vychutnávat místní produkty.

Sklizeň v roce 2022, příslib mnoha dalších skvělých vín.

 

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.