Sociální sítě
Nahoru

Tajemní mniši se vrací do Česka

Světově úspěšná skupina Gregorian opět přijíždí do Česka. Charismatičtí mniši se představí v rámci světového turné The Best of World Tour – Pure Chants. Jejich velkolepého návratu se fanoušci dočkají v prosinci letošního roku. Koncerty bude hostit pražské Kongresové centrum (17. prosince), ostravská Multifunkční aula Gong (18. prosince) a brněnská STAREZ Aréna Vodova (19. prosince).

Dnes již legendární Gregorian definovali před více než dvaceti lety svůj žánr, v němž propojují známé světové hity pop a rock music se středověkými gregoriánskými chorály. Za jejich úspěchem stojí Frank Peterson, který spolupracuje s umělci jako Sarah Brightman, Andrea Bocelli, José Carreras, Placido Domingo, Tom Jones, Backstreet Boys nebo Marky Mark. Mezinárodní věhlas skupině přineslo hned první album s názvem Gregorian Masters of Chant vydané v roce 1999. Ani v současnosti neztratily jejich koncerty mystickou chrámovou atmosféru.

„Živá vystoupení Gregorian jsou vždy neopakovatelným zážitkem. Jsme proto velmi rádi, že je vůbec poprvé můžeme přinést českým fanouškům v naší produkci. Velkolepá multimediální show plná ohňů, projekcí a dalších efektů dělá z každého vystoupení doslova rituál,“ říká Květa Havelková, mluvčí společnosti JVS Group. která v minulosti organizovala oblíbené výstavy Titanic, Tutanchamon, Šmoulové – Magický svět či koncert Ennia Morricone.

Čistota mužského zpěvu

V rámci koncertní tour s názvem The Best of World Tour – Pure Chants představí Gregorian své poslední album. Chybět nebudou ani nejznámější skladby světa v podání této skupiny, které dlouhodobě zařadila do svého repertoáru. Jak již název turné napovídá, hlavní roli bude hrát harmonická síla chorálového zpěvu. Tajemnost koncertů umocní hluboké propojení s náboženskými motivy a latinskými texty.

Trojici koncertů Gregorian odstartují 17. prosince v Praze (Kongresové centrum), pokračovat budou 18. prosince v Ostravě (Multifunkční hala Gong) a svoji českou cestu zakončí 19. prosince v Brně (STAREZ Aréna Vodova).

Více z rubriky Hudba

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.