Sociální sítě
Nahoru

Vítězka Bocuse d’Or Léa Linster v Trezoru Špork

V Trezoru Špork, který je součástí restaurace Červený Jelen, proběhlo v minulém týdnu další pokračování seriálu gastronomických událostí se světovou špičkou Marek & Friends.

Tentokrát se společně s Markem Fichtnerem, executive chefem Červeného Jelena, představila michelinská šéfkuchařka a jediná ženská vítězka Bocuse D’Or, Léa Linster. Podávalo se výběrové sedmichodové menu, gastronomické události se zúčastnil také velvyslanec Lucemburska, J.E. pan Ronald Dofing.

Léa Linster, lucemburská šéfkuchařka, je první a dosud jedinou ženou, která získala ocenění „Bocuse d’Or“. Její styl, který se vyznačuje vlivy francouzské kuchyně a láskou k prvotřídnímu jídlu, kombinuje tradiční kulinářské umění s moderní rafinovaností a lehkostí. Její restaurace „Léa Linster“ v lucemburském Frisange získala již v roce 1987 michelinskou hvězdu, kterou si Léa nyní i se svým synem drží nepřetržitě více než 35 let.

Více z rubriky Degustace

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.