Sociální sítě
Nahoru

KOVAP na Designbloku 2024

Tradiční český výrobce plechových hraček se vrací na Designblok, největší přehlídku designu ve střední Evropě. Představí zde novou kolekci hraček, která kombinuje tradiční mechanické prvky s inovativním designem. Expozice vznikla ve spolupráci s talentovanými studenty pražské Vysoké školy uměleckoprůmyslové (UMPRUM) Karolínou Vintrovou a Janem Lechnerem.

Hlavní částí stánku KOVAP bude interaktivní instalace, kde mohou návštěvníci objevovat kouzlo mechanických hraček v moderním pojetí. Pohyblivé objekty inspirované slavnými Rotoreliéfy Marcela Duchampa jsou napojené na ikonické strojky KOVAP a návštěvníci je mohou uvést do pohybu pomocí tradičního klíčku. Interakce těchto objektů s hračkami vyjadřuje esenci značky KOVAP – spojení tradice, inovace a hravosti. Instalace vytváří prostor, kde se historie mechanických hraček a ruční výroba prolíná s uměleckou vizí a současným designem.

Designéři dostali volnou ruku k experimentu a vytvořili také limitovanou edici traktůrků, která si hraje s technologií a barevností. Každý model, navržený Karolínou Vintrovou a Janem Lechnerem a vyrobený v dílnách KOVAP, je jedinečný originál.

Na Designbloku představí KOVAP novinky letošní kolekce, která vznikla ve spolupráci s uznávanými designérskými studii. Kombinuje nestárnoucí vzhled, vysokou kvalitu a je výzvou pro kreativitu.

Formuli a Traktor s bílými pneumatikami navrhlo pro malé závodníky a farmáře česko-belgické studio gentle & more. Designéři z českého studio Qubus přispěli abstraktním natahovacím „autíčkem“ nazvaným vtipně Fofr Tabule, které je uzpůsobeno pro kreslení fixy a použití magnetů. Mechanické hračky od KOVAP jsou zároveň nadčasové a udržitelné.

Navštivte stánek KOVAP v 1. patře Muzea hlavního města Prahy a vše si můžete osobně vyzkoušet.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz