Sociální sítě
Nahoru

CLINIQUE AROMATICS ELIXIR slaví 40 let

Poté, co byl parfém Clinique Aromatics Elixir uveden v roce 1971 na trh, začal si okamžitě upevňovat svou vlastní pozici a díky své legendě se nenápadně zapojil do řad elitních a prestižních parfémů nabízených na trhu. Objevil se tiše a upoutal svou jemností. Nová vůně se nenápadně objevila na pultech, zahalená do závoje tajemna. Brzy se stala decentní vůní žen, které vědí, co chtějí; nicméně byla natolik specifická a strhující, že se kolemjdoucí snažili zjistit její jméno. Ústním podáním se její sláva velmi rychle šířila a vytvářela pevnou základnu věrných zákaznic, které si do dnešních dnů vybudovaly k této vůni vroucí a trvalý emocionální vztah.

Parfém Aromatics Elixir koncipovala spoluzakladatelka Clinique Carol Phillipsová jako „parfém, který je něco víc než pouhou vůní“; při jeho tvorbě úzce spolupracovala s předním odborníkem na parfémy společnosti IFF Bernardem Chantem. Cílem jejich snažení bylo vytvořit vůni, která by šla za rámec běžného parfému – měla by být zážitkem, emocí, proměnou. Chantova koncepce vyžadovala tu nejjemnější paletu složek ze všech koutů světa – z Haiti, Bulharska, Indie, Francie a Španělska. Po dvou letech práce předložil Carol Phillipsové sofistikovanou a dokonale vyváženou formuli a ta tuto vůni okamžitě schválila.

Za parfém Aromatics Elixir sklízí Chant obdiv svých kolegů i následovníků až do dnešního dne. Ve své době se však tehdejším trendům společnost Clinique vymykala díky svému progresivnímu smýšlení, nekonformnímu příklonu k chyprovým (cipřišovým) vůním s podtóny růže, pačuli, Labdanum a lišejníku rostoucího na dubech (tzv. dubový mech). Úspěch Aromatics Elixiru působil jako katalyzátor oblíbenosti květinových vůní s podtónem pačuli, chyprových vůní „moderního stylu“.

Na oslavu 40-tin Aromatic Elixiru vytvořila společnost Clinique novou verzi tohoto kultovního parfému v limitované sérii – Perfumer’s Reserve, která je díky dvěma novým, výrazným tónům vyjádřením modernější, nicméně stejně luxusní nádherné vůně. Celkový výraz parfému byl formován naprosto čistými esencemi, které vtiskly tomuto znovuzrozenému parfému zářivější odlesk, stejně jako diamant, který s každým dalším vybroušením získá novou, ohnivou zář.

Vytvoření Perfumer’s Reserve představovalo pro Clinique v oblasti výroby špičkových parfémů velkou výzvu; napovídá tomu i název parfému, který evokuje nejstarší archivní vína kategorie grand cru, pečlivě uložená v nejproslulejších sklepích. Decentní flakón z jantarově zbarvenégho skla se podobá zlatavému šatu, do něhož je oděn dokonale vyzrálý koňak. Tento parfém, stejně vytříbený jako vybraná, archivní vína, se těší z přítomnosti čtyř ingrediencí naprosto špičkové kvality, růže, jasmínu, myrhy a pačuli, které se získávají díky modernímu procesu, tzv. molekulární destilací. Tento proces umožňuje parfumérovi extrahovat do parfému tu nejčistší část složek efektivnějším způsobem, než tomu bylo v případě původního parfému Aromatics Elixir v roce 1971.

Každý kousek této limitované serie k oslavě čtyřicátin, včetně původního parfému Aromatics Elixir, je zkrášlen nestárnoucím, věčně krásným reliéfem květiny Aromatics Elixir, která je symbolem této vůně od jejího samotného zrodu, a která parfému propůjčuje nádherný pocit klasiky ale současně i moderního stylu. Flakónek Perfumer’s Reserve v barvě čokolády je doplněn zátkou připomínající karafu z broušeného skla, díky níž si dáma může nanést něžné kapky vůně na místa tepu. Třetí kousek této kolekce představuje elegantní, nádherně vybroušený náhrdelník v jantarovém zbarvení, který je tím pravým pomocníkem pro okamžitou, jemnou aplikaci kdykoli v průběhu dne. Stačí jen prstem jemně zakroužit v hrdle náhrdelníku Solid Perfume Necklace, pak se dotknout dané partie těla a tělesné teplo dovolí parfému vydechnout svou dokonalou harmonii.

Limitovaná série kolekce Clinique Aromatics Elixir obsahující tři výrobky se uvádí na trh při příležitosti výročí parfému v prosinci 2011.V prodeji ve specializovaných prodejnách Clinique.

AE Solid  Perfume Necklace 1790 Kč,

AE Perfumer´s Reserve 100 ml 2100 Kč,

Aromatics elixir Perfume Spray 100 ml 2100 Kč

Více z rubriky Bydlení

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.