Sociální sítě
Nahoru

Cartier na výstavě luxusu SIHH

Ženevská prezentace luxusních hodinek Salon International de la Haute Horlogerie otevřela dnes oficiálně své brány odborné veřejnosti a pozvaným hostům z celého světa. Výstavní areál Palexpo se již po 23. proměnil v cílovou destinaci těch největších světových odborníků na hodinářský byznys, přičemž zde nechybí samozřejmě ani portál iLuxus.cz a zástupci luxusních magazínů Guide či Top Class. Letošními vystavovateli jsou A. Lange & Söhne, Audemars Piguet, Baume & Mercier, Greubel Forsey, IWC, Jaeger-LeCoultre, Montblanc, Officine Panerai, Parmigiani Fleurier, Piaget, Ralph Lauren, Richard Mille, Roger Dubuis, Vacheron Constantin a Van Cleef & Arpels, přičemž nechybí ani klenotnický dům Cartier, který zde kromě šperků představuje i svou vizi vysoké hodinařiny.Zajímavou novinkou, která zřejmě doplní nabídku pražského butiku jako jedna z prvních, je zcela nový chronograf rozšiřující kolekci Calibre de Cartier, která byla poprvé představena právě zde – a to před třemi lety. Nové hodinky, dostupné v oceli a růžovém 18kt zlatě, potěší už zaběhlým 42mm pouzdrem s útlou lunetou se zkoseným vnitřním kroužkem se členitou stupnicí. Opalinový číselník zdobený římskými číslicemi a zlatými detaily dotváří rozměrná apertura pro zobrazení data a dvojice vložených číselníků, jež slouží jako mimostředná sekundová ručka a sčítač chronografu, jemuž náleží centrální vteřinka. Velkou devizou hodinek je zcela nový a in-house navržený a v manufaktuře Cartier vyhotovený automatický strojek s označením 1904-CH MC. Předností tohoto 4Hz a elegantně dekorovaného strojku je vysoce funkční a komplikovaný systém nulování chronografu za pomocí lineárně umístěného kladívka, která skokem (po stlačení resetovacího tlačítka v bočnici pouzdra) navrátí obě ručky do původní pozice.O dalších novinkách veletrhu SIHH vás budeme nadále informovat v následujících dnech.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.