Sociální sítě
Nahoru

Vrchol plesové sezóny na Žofíně

Jednou za rok se palác Žofín stává nejslavnostnějším a nejsvátečnějším sálem České republiky. Všichni milovníci tance by si již nyní měli poznamenat do kalendáře datum 24. ledna 2013. Právě tehdy se bude v paláci Žofín konat již třináctý ples Rakušanů, který patří k vrcholům plesové sezóny v České republice. S myšlenkou přišel před 14 lety Spolek Rakušanů v České republice, jelikož v té době v Praze žádná srovnatelná událost neexistovala. Proto se plesy konají na tomto místě i dnes. Pravidelně je navštěvuje více než 800 hostů, kteří tančí za doprovodu Českého symfonického orchestru pod vedením dirigenta Jana Chalupeckého. Ples vychází z tradice věhlasného vídeňského Plesu v Opeře, renomované mezinárodní události, která se koná každoročně ve čtvrtek v posledním masopustním týdnu. Jeho kořeny sahají do let 1814 – 1815, tedy doby Vídeňského kongresu.  Zúčastňují se ho osobnosti světové hospodářské a politické elity i mediální hvězdy a provází ho nebývalý zájem novinářů. Díky Spolku Rakušanů v České republice mohou neopakovatelnou atmosféru vídeňského plesu okusit i mnozí návštěvníci pražskéhopaláce Žofín. Kouzelný dojem navozují již úvodní fanfáry, po nichž následuje předtančení na melodii Polonézy A Dur od Fréderica Chopina. Tanečníkům bude po celou dobu hrát Český národní symfonický orchestr v obsazení pro skladby Johanna Strausse a tančit se bude až do ranních hodin následujícího dne.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.